©Reuters
©Reuters

Glazer branio za Izrael, ali bez šanse da se dokaže: Belorusija za sedam minuta ispustila tri boda

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 22:43

Novi golman Crvene zvezde nemoćan kod jedine pretnje rivala, ali su gosti uspeli da odnesu ceo plen (2:1)

Susret Belorusije i Izraela između ostalog predstavljao je priliku da Zvezdaška javnost na delu vidi svog novog golmana, međutim Omri Glazer je prvi susret u reprezentativnom dresu od promene klupskih boja završio bez realne šanse da se pokaže na delu. Jedan (ijedno i jedini) udarac u okvir gola ispostavio se kao dovoljan da domaćin stekne prednost, a rezultat iz 16. minuta ostao je na snazi do završnice utakmice u kojoj su gosti za sedam minuta režirali preokret i stigli do prve pobede u kvalifikacijama (2:1).

Prednost Belorusiji u ranoj fati utakmice doneo je Maks Ebong koji je u prodoru nanizao nekoliko čuvara i potom sa oko 14 metara gađao dalji ugao, a lopta se od stative odbila u mrežu Izraela. Gol zaostatka, uz imperativ pobede, predstavljao je dodatni razlog da gosti ofanzivnije krenu makar po bod, ali su se niz pretnji i inicijativa ispostavili kao jalovi sve do završnice susreta.

Izabrane vesti

Disciplinovana i grčevita odbrana Belorusa poklekla je u 85. minutu, a Izrael je do izjednačenja stigao preko Vajsmana koji je sa bele tačke naplatio jedanaesterac koji je napravio Politevič. U želji da izbije loptu kapiten domaćina je faulirao Kaničovskog i tako poklonio priliku rivalu da se vrati u meč.

Dar Belorusa gosti su iskoristili na najbolji način i na krilima pogotka režirali preokret u prvom minutu nadoknade. Oskar Gluh je izveo korner, lopta je odskočila u srcu peterca i završila u mreži za prvu pobedu Izraela u aktuelnim kvlaifikacijama.

Belorusija je trećim porazom u isto toliko duela ostala na dnu Grupe I, dok je Izrael nastavio poteru za Rumunijom i Švajcarskom.

Prvoplasirani Švajcarci treću pobedu u nizu ostvarili su večeras u gostima Andori. Frojler i Amduni doneli su dva gola prednosti pre odlaska na odmor, a domaćin je u nastavku uspeo da vrati neizvesnost pogotkom Vieire. Ipak, gol iz 67. minuta ispostavio se kao poslednji na susretu pa je Andora ostala na samo jednom bodu iz tri kola.

GRUPA I

Amdora - Švajcarska 1:2 (0:2)

/Vijeira 67 - Frojler 7, Amduni 32/

Belorusija - Izrael 1:2 (1:0)

/Ebong 16 - Vajsman 85, Gluh 90+1/

*Kosovo - Rumunija 0:0



tagovi

Omri GlazerIzraelBelorusijareprezentacija Izraelareprezentacija Belorusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara