Edmund Ado
Edmund Ado

Godinu i po dana kasnije Edmund Ado konačno na Marakani za 400.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.06.23. | 13:31

U prvoj sezoni četvorogodišnjeg ugovora vezista iz Gane zarađivaće 15.000 evra mesečno

Počela je Crvena zvezda poteru za Edmundom Adom još u smiraj 2021. godine, natezala se sa tiraspoljskim Šerifom, a godinu i po dana kasnije, putevi crveno-belih i reprezentativca Gane konačno su se ukrstili. Dan nakon što je šampion Srbije promovisao napadača Žan-Filipa Krasoa, ozvaničio je saradnju i sa Adom za kojeg je subotičkom Spartaku isplaćeno obeštećenje od 400.000 evra.

U prvoj sezoni četvorogodišnjeg ugovora koji je potpisao, Ado će prihodovati 15.000 evra mesečno.

Izabrane vesti

"Ada smo hteli i ranijih godina. Posle se izgubio iz našeg fokusa, ali je odigrao dobru polusezonu u Spartaku i odlučili smo da ga dovedemo. Ima veliko iskustvo igranja na međunarodnoj sceni, igrao je Ligu šampiona i reprezentativac je Crvene zvezde", rekao je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

Komplikovana papirološka situacija sa Šerifom iz Tiraspolja odbila je ljude iz Crvene zvezde da u zimskom prelaznom roku ispune višegodišnju želju i dovedu zadnjeg veznog, koji je blistao u moldavskom klubu u kvalifikacijma i Ligi šampiona. Takođe, zbog nesuglasica sa Šerifom Ado je pauzirao duži period, te je odlazak na sever Srbije u redove Spartaka poslužio za revitalizaciju karijere.

Za subotički klub upisao je 16 nastupa, nije dočekao prvenac i namestio je jedan gol. Ali od radilice iz Gane se i ne očekuje veliki doprinos kod postizanja i nameštanja golova. Stigao je momak iz klase 2000 na Marakanu da popuni prazninu nastalu odlaskom Sekua Sanoga.

Adov potpis je novi pokazatelj da sportski sektor Zvezde radi punom parom. To potvrđuju dolasci novog šefa struke Baraka Bahara, produžetak saradnje sa jednim od najtalentovanijih mladih fudbalera Jovanom Šljivićem, potis Krasoa i predstavljanja koja slede u narednim danima poput izraelskog golmana Omrija Glazera, špica Atalante Emanuela Latea Lata, krilnog napadača Slavije Petera Olajinke, te veziste Kopenhagena Marka Stamenića.

Uz Stamenića čiji je transfer dogovoren još u februaru mesecu, Ado bi trebalo da čini okosnicu veznog reda i da predstavlja ozbiljnu opciju za Ligu šampiona. Pritom, Ado može da pokriva više pozicija u manevru, a povremeno je tokom karijere morao da krpi rupe kao štoper, odnosno na poziciji desnog beka.

"Uzbuđen sam što ću imati priliku da igram pred Zvezdinim navijačima, dobro ih pamtim. Dugo je trajalo interesovanje, i svestan sam očekivanja, tako da ću dati sve od sebe da učinim navijače ponosnima. Prilagodio sam se na život u Srbiji, iako nije bilo lako kada sam došao, promene i sve, ali pomoglo mi je ovih šest meseci da se naviknem na fudbal i uslove. Polako učim i jezik, reči koje znam, možda nisu prikladne za konferenciju, ali popraviću vokabular, biće bolje kada sledeći put budemo razgovarali", rekao je Ado na predstavljanju na kojem je zadužio dres sa brojem 21.


tagovi

Edmund AdoFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara