Navijači Portsmuta (©Reuters)
Navijači Portsmuta (©Reuters)

Gol, autogol, stativa, pa „crna“ tačka... Portsmutu je bilo suđeno da ispadne

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 21:01

Oksford ide u finale baraža za Čempionšip

Ko sa penala slavi, od penala i strada! Osetio je to na svojoj koži Portsmut, kojem se sudbina ironično nasmejala večeras u duelu sa Oksfordom u plej-ofu za plasman u Čempionšip.

Dva tima su jednom ove sezone odmerila snage u EFL kupu i tada je Portsmut boljim izvođenjem jedanaesteraca prošao dalje. Oksford je dočekao osvetu onda kada je bilo mnogo bitnije. Posle 1:1 u Portsmutu i 1:1 u Oksfordu nakon 120 minuta igre, ovog puta su žuto-plavi bili precizniji sa 11 metara i plasirali se u finale baraža – 5:4 (1:1).

Izabrane vesti

Tamo će ih dočekati Vikomb, koji je u revanšu kod kuće igrao 2:2 sa Flitvudom, a prvi meč na strani je dobio sa 4:1, pa je ovo večeras bila čista formalnost.

Malo je nedostajalo da se sve sruši za Oksford četiri minuta pre penala. Golman Istvud je izleteo s gola i umesto da ispuca loptu, to je toliko loše uradio da je praktično dodao napadaču Portsmuta Hokinsu, koji se zbunio i šutirao pored gola.

Čini se da je bilo suđeno Pompejcima da izgube ovaj duel, jer sve im je išlo na vodenicu, ali nikako do kraja. Najpre su poveli 1:0 golom Harnsa u 38. minutu, da bi Oksford izjednačio autogolom Harisona u poslednjem minutu prvog dela.

Sredinom drugog Portsmut je pogodio stativu. Markis je zatresao okvir gola, tako da je i tu domaći sastav bio miljenik sreće. A, onda i u produžecima i na kraju kod penala. Bilo je suđeno...

LIGA 1 – BARAŽ

Ponedeljak

Oksford – Portsmut 1:1 (1:1), 5:4pen (prvi meč 1:1)

/Harison ag 45 – Harns 38/

Vikomb – Flitvud 2:2 (0:1), (prvi meč 4:1)

/Onjedinma 47, 94 - Endrju 22, Evans 60p/


tagovi

Oksford JunajtedPortsmutLiga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara