Gol mašin iz Katara spasila Alžir protiv zemlje dobrih ljudi

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 17:14

Burkina Faso dva puta vodila, ali na kraju pravedan remi – 2:2

 Ovdašnji ljubitelji fudbala počeli su da se interesuju za selekciju Burkine Faso od dana kada je mladi štoper te selekcije Naser Điga zadužio opremu Crvene zvezde. Svi su ih gledali kao prosečnu afričku selekciju, ali će posle današnjeg remija protiv Alđira, Burkinu svi gledati drugim očima. Tim pre što je selekcija iz zapadne Afrike bila nadomak velike senzacije, celog plena i maksimalnog učinka posle dva kola.  

Nema šta uspeo je francuski stručnjak Uber Velu da napraviu vrlo simpatičnoj svlačionici, sa igračima visoke klase kakav je, primara radi, Edmond Tapsoba. Alžirci su ih možda potcenili, i uspeli su da se izvuku u zaostavnom vremenu samo zahvaljujući gol mašini, koja trenutno zarađuje za đivot igrajući u katarskoj ligi. Reč je o Bagdadu Bouneđahu koji je trzajem glavom posle kornera doneo velikih 2:2 Alžiru.

Izabrane vesti

Zemlja poštenih ljudi, kako glasi bukvalan prevod Burkine Faso, u prva dva kola osvojila je četiri boda... Sasvim pristojan učinak, bez obzira što im je ceo plen ispao iz džepa u sudaru sa Egiptom.

Ali imalo je šta da se vidi kada je reč o Burkini Faso. Tačno su znali nominalni gosti kako da napadnu Alžir, gde su slabe tačke jednog od najvećih favorita turnira. Pokazao je to i pogodak Mohameda Konatea na pas Tapsobe u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Napadač Al Sada koji je za taj klub postigao 147 golova na isto toliko mečeva, demonstrirao je klasu na višem nivou, stavio u drugi plan i učinak takvih alžiraskih asova kakvi su Feguli i Marez.

Pogodio je mrežu Burkine Faso u 71. minutu, a potom se nije predvao ni kada je rival drugi put poveo. Nije se obeshrabio ni posle nekoliko propuštenih šansi, već je iskoristio korner Ounasa i spasao Alžir.

Štoper Crvene zvezde Naser Điga dobio je šansu u 80. minutu u periodu velike inicijative Alžira. Dobio je žuti karton.

KUP AFRIČKIH NACIJA - GRUPA D

Alžir - Burkina Faso 2:2 (0:1)

/Boueneđah 51, 90 - Konate 45, Traore 71 pen/

(3,00) Mauritanija (3,00) Angola (2.60)



 



tagovi

Kup afričkih nacija 2024Naser Điga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara