Golčina Vlahovića u 92. minutu ostavila Inter u neverici i vratila Juve na čelo! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.19. | 22:54

Sjajan gol mladog srskog napadača

Verovao je Vinćenco Montela u Dušana Vlahovića. Verovao i vratilo mu se. Mladi srpski napadač je večeras postigao najvažniji gol u dosadašnjem delu karijere. A tek će da ih postiže…

Trener Fiorentine je večeras bio na pragu smene - verovatno je i dalje na ivici - ali mu je srpski napadač sačuvao nadu da će zadržati posao. Golčinom u 92. minutu za remi protiv Intera (1:1), Vlahović je na sjajan način iskoristio poverenje trenera i pored svojih, obradovao i navijače Juventusa. Inter više nije samostalni lider Serije A, već sa istim brojem bodova i lošijim međusobnim skorom opet gleda u leđa Juventusu. A Vlahovićev gol je prekinuo i crnu seriju Fiorentine od četiri uzastopna poraza i doneo joj mali skok na 13. mesto na tabeli. Možda i najavio neke bolje dane…

Izabrane vesti

Mladi srpski napadač je do trećeg gola u sezoni stigao posle fenomenalne kontre koju je istrčao sa svoje polovine u nadoknadi vremena. Pobegao je Škrinijaru, a onda levicom zakucao projektil pod prečku Handanovićevog gola. Fantastičan šut Beograđanina koji će uskoro napuniti 20 godina. 

Inter je bio na pragu pobede. Nije igrao lepo, nije blistao, ali je mogao da pregrmi gostovanje u Toskani sa pobedom. U klasičnom “konteovskom” stilu je poveo rano i potom branio vođstvo. Propustio je šanse da drugim golom reši pitanje pobednika i na kraju je kažnjen. A ne može se reći ni da Fiorentina nije zaslužila ovaj bod. Svakako nija bila lošiji tim večeras.

Imao je Konte ozbiljne muke da sastavi vezni red zbog povreda Sensija, Barele, Galjardinija, Kandreve… Dovoljno je reći da je na klupi od kalsičnih veznih fudbalera imao samo 17-godišnjeg Francuza Agumea koji još nije ni debitovao za prvi tim. Retku priliku da zaigra je dobio Borha Valero i ispostavio se kao sjajno oružje protiv nekadašnjeg kluba.

Iskusni Španac je u devetom minutu pogodio mrežu Viole. Povukao je kontru, odigrao na stranu i ušunjao se u šesnaesterac gde je sačekao lukav pas Brozovića, a onda majstorski kroz noge Milenkoviću naciljao u bliži ugao i iznenadio Drongovskog.  

Zapretila je Fiorentina preko Badelja i Boatenga, na drugoj strani je dva opasna pokušaja imao Lukaku, ali se istakao i Drongovski. Pred kraj poluvremena, umalo da Kjeza iskoristi veliku grešku De Fraja, ali se spetljao.

Pokušala je Viola još da pritisne u drugom poluvremenu. Pulgar je imao solidnu šansu, potom je Vlahović zamenio Kjezu i domaći tim je zaigrao sa kalsičnom “devetkom”. Kastrovili je oprobao jak šut sa distance, a Lukakua nikako nije hteo gol na drugoj strani. Drongovski je imao rizično istrčavanje kada se sudario sa Lautarom Martinezom i saigračem, a Interov napadač je kažnjen žutim kartonom zbog kojeg će propustiti naredni meč protiv Đenove.

Uprkos činjenici da je njegov tim sve više patio i povlačio se, Konte nije reagovao izmenom sve do 84. minuta kada su Politano i Agume zamenili Martineza Borhu Valera. Bilo je jasno da je Inter izabrao strogu defanzivu u poslednjih desetak minuta. Umalo da mu prođe, ali Vlahović je imao drugačije planove. 

SERIJA A - 16. KOLO: 

Subota
Breša - Leće 3:0 (2:0)
/Čanselor 32, Toregrosa 44, Špalek 61/

Napoli - Parma 1:2 (0:1)
/Milik 64 - Kuluševski 4, Žervinjo 90+3/

Đenova - Sampdorija 0:1 (0:1)
/Gabijadini 85/

Nedelja
Verona - Torino  3:3 (0:1)
/Pacini 69p, Vere 76, Stepinski 84 - Ansaldi 36, 61, Berenger 55/

Milan - Sasuolo 0:0

Bolonja - Atalanta 2:1 (1:0)
/Palasio 12, Poli 53 - Malinovski 60/

Juventus - Udineze 3:1 (3:0)
/Ronaldo 9, 37, Bonući 45 - Puseto 90+4/

Roma - SPAL 3:1 (0:1)
/Pelegrini 53, Peroti 66, Mhitarjan 83 - Petanja 44/

Fiorentina - Inter 1:1 (0:1)
/Vlahović 90+2 - Valero 9/

Ponedeljak
20.45: (4,00) Kaljari (3,60) Lacio (1,90)

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara