Jago Falke (©AFP)
Jago Falke (©AFP)

Goleada u jubilarnom derbiju, Amerika je vladar Kalija: Falkeova majstorija, Amerika ipak napravila dramu

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.05.23. | 03:32

Sve zahvaljujući golovima Velaska, ali kratko je trajalo...

Amerika je vladar Kalija! U jubilarnom 300. derbiju dva velika rivala kolumbijskog fudbala osvajač 15 šampionskih titula pregazio je gradskog rivala Deportivo sa ubedljivih 5:2 (3:1) i tako se oprao pred svojim navijačima zbog teškog poraza od Miljonariosa u prethodnom kolu.

Strašan meč na stadionu Paskal Gerero. Navijači dva kluba gotovo da su zaboravili na ovako uzbudljive okršaje dva velikana, prštalo je sve od fudbala na obe strane, sevale su šanse u oba šesnaesterca, pa je rezultat i pored ovih sedam golova mogao da bude i još drugačiji. Navikli su poslednjih godina fudbaleri dva tima ne na uspavanke, ali na tvrde derbije sa malim brojem golova, a večeras kao da su se otkačili jedni i drugi i priredili celoj Kolumbiji šou za pamćenje. S tim da će pristalice Amerike biti daleko zadovoljnije onim što su videle.

Izabrane vesti

Jasno je bilo fudbalerima Amerike da će ih jedino trijumf u jednom od najžešćih derbija na planeti spasiti utisak posle četiri primljena gola, pa su svog takmaca počastili sa kamatom! Iskalili su bes i sa pet golova ispratili rivala kući.

Već posle 40 minuta gotovo da nije bilo nikakve dileme oko toga kome će pripasti jubilarni ligaški sudar dva teškaša, mada je Deportivo na kraju uspeo da napravi dramu. Doduše, kratkotrajnu zahvaljujući kasnom golu dvostrukog strelca Kevina Velaska, a nada gostiju ipak nije dugo potrajala jer je tačku na pobedu stavio Kristijan Barios posle dva kasna gola.

Amerika je derbi otvorila furiozno, sa tri gola u razmaku od 19 minuta. Prvo lice utakmice bio je Jago Falke koji je večeras dopisao novi pogodak, uz asistenciju za pogodak koji je pokrenuo lavinu. Sve je počelo golom Darvina Kintera koga je Falke pronašao maestralnom dijagonalom kojom je prebacio kompletnu odbranu Deportiva, a ovom je ostalo samo da loptu ugura u mrežu.

Samo što se utakmica ponovo zahuktala, na semaforu je pisalo 2:0. Ovog puta Andres Sarmijento pogađa metu posle nesebične asistencije Huana Kamila Portilje, da bi u 40. minutu Falke golčinom povisio na 3:0.

Izgleda da je ubedljivo vođstvo uljuljkalo domaćina koji je umalo od dobijenog napravio veresiju. Pred sam odlazak na veliki odmor Kevin Andrade nesmotrenim faulom daje Velasku šansu da sa bele tačke smanji zaostatak. Nije uspeo iz prve, ali nakon ponovljenog jedanaesterca Velasko uspeva u svojoj nameri. Isti fudbaler je u 79. minutu digao ceo stadion na noge posle drugog pogotka kojim je meč uveo u kratkotrajnu dramu.

Istu je sprečio Kristijan Barios sa dva pogotka, prvo nakon potvrde VAR snimka čija je provera trajala baš dugo, te u šestom minutu nadoknade pošto je dobio sav prostor ovog sveta da donese još ubedljiviji trijumf, što je i učinio.

Amerika sada ima četiri boda zaostatka, ali i utakmicu manje od prvoplasiranog Agilasa, dok je ovim porazom Deportivo prekinuo seriju od tri ligaške pobede.

KOLUMBIJA 1, APERTURA – 17. KOLO

Subota

Santa Fe - Tolima 2:0 (1:0)

/Rodaljega 36, Tores 81/

Union Magdalena - Pasto 2:1 (2:0)

/Romero 7, Kamargo 45+7pen - Lopez 89pen/

Nedelja

Petrolera - Aguilas Doradas 2:1 (2:1)

/Bueno 40, 45+4pen - Salazar 44/

Independijente Medeljin - Atletiko Nasional 1:3 (0:2)

/Londonjo 65 - Duke 36, 59, Anhel 45+1/

Ekidad - Pereira 2:0 (0:0)

/Kamačo 46, Ljoreda 83/

Hunior - Miljonarios 1:0 (1:0)

/Sandoval 21/

Ponedeljak

Amerika Kali - Deportivo Kali 3:2 (3:1)

/Kintero 21, Sarmijento 24, Falke 40 - Velasko 45+4 penal, 79/

Bojaka Čiko - Bukaramanga (U TOKU)

03.30: (1,87) Bojaka Čiko (3,25) Bukaramanga (4,20)

22.00: (2,05) Envigado (3,15) Atletiko Uila (3,60)

Utorak

00.15: (2,25) Jaguares (3,05) Onse Kaldas (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Amerika KaliDeportivo KaliJago FalkeKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara