Ivica Ivušić brani penal Sejfedinu Džaziriju (©Reuters)
Ivica Ivušić brani penal Sejfedinu Džaziriju (©Reuters)

Golman Pafosa spasao Hrvate, Tunis imao 'meč loptu' u Kairu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 23:36

Selekcija Zlatka Dalića tek posle penala savladala afričku zemlju

Za razliku od ostalih evropskih reprezentacija, Hrvatska se umesto klasičnih prijateljskih utakmica u ovom ciklusu odlučila za učešće na međunarodnom ACUD kupu u Egiptu. I imaće priliku da ga osvoji pošto je pobedom nad Tunisom zakazala finalni okršaj sa domaćinom turnira.

Iako je daleko od vrha svetskog fudbala, afrička selekcija uspela je ozbiljno da namuči vicešampiona sveta iz 2018. godine, ali je posle penala morala da položi oružje pred četom Zlatka Dalića - 0:0, penalima 5:4.

Izabrane vesti

Imali su Tunišani meč loptu u Kairu, Sejfedin Džaziri je posle promašaja Nikole Vlašića na otvaranju penal serije, u šestom krugu mogao da donese pobedu izabranicima Montasa Luhičija, ali je u heroja Hrvatske izrastao Ivica Ivušić, koji je na poluvremenu dobio priliku umesto Dominika Livakovića. Golman Pafosa, koji je još kao 14-godišnjak iz Rijeke otišao u Inter, odbranio je udarac ofanzivca Zamaleka, a potom i Usame Hadadija, i uz pomoć Marija Pašalića, koji je realizovao poslednji jedanaesterac, doneo pobedu Vatrenima.

Ono što bi moglo da zabrine Dalića jeste činjenica da je na megdan Tunisu istrčao u gotovo najjačem sastavu, ali da i pored toga nije uspeo da u 90 minuta slomi otpor 41. selekcije na FIFA rang listi.

Čak je Tunis sredinom prvog poluvremena postigao gol, koji je zbog milimetarskog ofsajda poništen Hamzi Dželasiju. U nastavku su Hrvati bili znatno konkretniji, imali nekoliko vrlo dobrih prilika, međutim, još jednom je na površinu isplivao njihov problem sa realizacijom.

I zato će u utorak morati mnogo bolje protiv Egipta, koji je u petak minimalnim rezultatom savladao Novi Zeland.


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Tunisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara