Goreće u Podgorici: Krstović bacio Bugare i Krstajića pod noge! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 19:57

Hrabri Sokolovi slavili u Razgradu protiv Bugarske – 1:0

Goreće u Podgorici uoči dolaska reprezentacije Srbije! Reprezentacija Crne Gore napravila je veliki korak da, ako ništa drugo, bude konkurentna za plasman na Prvenstvo Evrope, pošto je kao gost slavila protiv Bugarske – 1:0. Sve čestitike zaslužuje trener u stručnom štabu Crne Gore Filip Kljajević, koji je u odsustvu suspendovanog Mia Radulovića, vodio Crnogorce u Razgradu.

Gosti su tokom ravnopravnog prvog poluvremena osetili da mogu da pariraju timu Mladena Krstajića, što je bio signal za crnogorski štab da dodatnu ubrazu postavu uvođenjem veterana Jovetića i nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Vladimira Jovovića. Bio je to pogodak u centar mete. Upravo je Jovović u 70. minutu presekao pas Bugara na protivničkoj polovini, odigrao duplki pas sa Jovetićem i potom, kao na tacni, poslužio Nikolu Krstoviću.

Izabrane vesti

Nekadašnji igrač Zete se preporodio od kada je napustio redove Crvene zvezde. Sipa golove u slovačkoj Dunaskoj Stredi, a ove večeri stigao je i do prvenca u A selekciji. Bez ikakve sumnje reč je o najvažnijem golu u dosadašnjoj karijeri Nikole Krstovića.

Biće Crnogorci nabrijani u ponedeljak, verovaće da u derbiju sa najvećim favoritom grupe mogu da istaknu ozbiljnu kandidaturu za odlazak u Nemačku. Bili su Crnogorci i taktički disciplinovani, ali utisak je da Srbija nema čega da se plaši.Utisak meča iz Razgrada je da je tim Dragana Stojkovića Piksija za dve klase bolji od Crne Gore. Od Bugarske i više od toga.

Videla se i večeras klasa Stevana Jovetića. Promenio je tok utakmice napadač Herte onog trenutka kada je kročio na teren. Posebno što se videlo da Bugarima na koje računa Mladena Krstajića. Jedini koji je stvarao razliku na terenu u korist istočnih suseda bio je Kiril Despodov. Upravo je član Ludogoreca pripremio najbolju šansu na meču za Bugare. Odlično je odigrao ka Gruevu u 27. minutu. Još bolje je intervenisao Mladen Mijatović.

Od tog momenta selekcija Crne Gore je bila bolji rival. Tukao je Savić posle prekida – fantastično je reagovao golman Bugarske Naumov. Čuvar mreže je spašavao domaćina i posle pokušaja Vukana Savićevića, kao i u situaciji kada je skratio ugao Adamu Marušiću.

Velike probleme imaće i budućnosti Mladen Krstajić. Očigledno je da njegov tim nije sposoban da kreira u poslednjoj trećini, da tu nedostaje individualnog kvaliteta. Sve se svodi na Kirila Despodova, čiji šut sa 20 metara je bio jedino vredno pomena što su domaći uradili.

Morali su da budu kažnjeni. Crna Gora je, ako ništa drugo, znala u svakom trenutku šta hoće. Dobila na kvalitetu ulaskom Stevana Jovetića.

I posle vodećeg gola Crna Gora je bila opasnija. Mogla da bolje odradi jednu od nekoliko kontri. O tome kako su igrali Bugari najbolje odslikava činjenica da je uz Despodova najbolji igrač u ofanzivi bio štoper Petko Hristov. Na kraju su imali sreće Crnogorci. Imali su zicer domaći, Rusev je bio sam na 10 metara, ali je Stefan Savić intervenisao na gol liniji. 

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

GRUPA G

Bugarska - Crna Gora 0:1 (0:0)

/Krstović 70/

20.45: (1,10) Srbija (11,0) Litvanija (19,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Nikola KrstovićStefan SavićStevan JovetićKiril Despodov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara