Gotovo: Gereiro ide utabanim putem, posle Dortmunda u Bajern

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 12:14

Dogovor postignut, ugovor do 2026. godine

Nije drugo trajalo nadgornjavanje za jednog od najboljih univerzalaca Bundeslige. Činilo se u jednom momentu da bi Atletiko Madrid mogao da bude sledeća stanica u karijeri Rafaela Gereira (29), međutim onog časa kada se u igru uključio Bajern Minhen bilo je jasno da će Madriđani teško moći da se nose s takvom konkurencijom.

Imao je Portugalac kratkotrajnu dilemu da li je s moralne strane u redu da pojača velikog rivala - jer ipak je u Dortmundu proveo punih sedam godina, na oproštaju čak zaplakao na ramenu Marka Rojsa - ali na kraju se ipak odlučio da krene putem kojim su pre njega još neke zvezde Borusije, poput Marija Gecea, Matsa Humelsa, Roberta Levandovskog...

Izabrane vesti

Iz više izvora može se čuti kako je sporazum postignut, Gereiro je definitivno rekao 'da', tako da su lekarski pregledi zakazani za iduću nedelju. Ugovor će biti potpisan do leta 2026. godine. Bajern ne mora da plati obeštećenje pošto je Portugalac slobodan agent.

Na dolasku momka koji gotovo jednako može da igra na svakoj poziciji u veznom redu, odnosno uz levu aut liniju - kao klasičan bek ili onaj ofanzivniji - insistirao je Tomas Tuhel, koji ga poznaje još iz perioda kada je vodio Milionere.

Bild navodi kako je sada sasvim izvesno da Bajern neće otkupiti Žoaa Kansela od Mančester Sitija.

Gereiro je ove sezone imao problema s povredama, ali je svakako uspeo da postigne šest golova i zabeleži čak 14 asistencija. Otkako je došao u Dortmund 2016. godine odigrao je 224 utakmice, dao 40 golova i namestio još 50.

Njegovo mesto u žutom dresu zauzeće Rami Bensebaini iz Menhengladbaha koji je takođe stigao bez obeštećenja.

Dolazak Gereira ne znači da će se klub iz Minhena tako lako odreći Alfonsa Dejvisa kog već neko vreme povezuju s Real Madridom. Tuhelova ideja je navodno da Portugalca koristi više u sredini terena i da bude alternativa za brzonogog Kanađnina.


tagovi

Rafael GereiroLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara