Kristofer Nkunku (©Reuters)
Kristofer Nkunku (©Reuters)

GOTOVO: Nkunku Čelsijev, rekordna prodaja Lajpciga

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 13:44

Transfer francuskog napadača na Stamford Bridž biće realizovan na leto 2023.

Letnji prelazni rok nije još ni na vidiku, mnogi klubovi pripremaju se tek za predstojeći, zimski, ali već smo dobili prvi veliki transfer za narednu sezonu! Od jula 2023. godine Kristofer Nkunku biće novi igrač Čelsija!

Bilo je glasina još letos, tokom aktuelne sezone naznaka da pregovori idu u dobrom smeru, sada je posao definitivno gotov. Tako barem tvrdi Fabricio Romano koji sa svojim "here we go!" ne ostavlja ni mrvu sumnje. Francuski napadač prošao je lekarske preglede, sve tri strane usaglasile su se oko detalja višegodišnjeg ugovora, potpisale ga i Nkunku od leta postati novi igrač Plavaca u transferu koji će prema ranijim najavama iznositi 60.000.000 evra, koliko uostalom stoji i u otkupnoj klauzuli ugovora koji je Nkunku sa Lajpcigom letos produžio.Time će nemački klub u vlasništvu kompanije Red Bul izjednačiti rekordni izlazni transfer iz leta 2018. godine, kada su za istu cifru Liverpulu prodali Nabija Keitu.

Izabrane vesti

Ovim transferom Čelsi bi trebalo da započne novu, ko zna koju po redu, rekonstrukciju napadačke linije. Od januara 2019. godine na ovamo, londonski klub je samo na dovođenje ofanzivnih fudbalera potrošio preko 400.000.000 evra. I opet se stiče utisak da nijedan od njih nije zadovoljio.

Uostalom, kada govorimo isključivo o centralnim napadačima, u timu su jedino 33-godišnji Pjer Emerik Obamejan koji je letos stigao u klub, talentovani Armando Broja kojeg zbog povrede neće biti do kraja sezone, te Kai Haverc koji u teoriji može da pokrije pomenutu poziciju, ali u praksi ne baš preterano uspešno. Na papiru, tu je još i Romelu Lukaku, najskuplji od svih promašaja, na leto će se vratiti sa pozajmice iz Intera, što znači da će neko, kada Enkunku stigne, morati da plati ceh.

Jer, gužva će biti prevelika, posebno ako se uzme u obzir još jedan tranfer koji Čelsi polako krčka. Isti izvor, pomenuti Fabricio Romano, uverava da je na pragu Stamford Bridža i talentovani 19-godišnji centralni napadač Moldea David Datro Fofana. Obeštećenje će navodno iznositi nešto preko 10.000.000 evra, a fudbaler iz Obale Slonovače u klub bi trebalo da stigne već u januaru.

Fofana bi međutim morao postepeno da stiče iskustvo. Nkunku je s druge strane već dokazan, u prethodne tri i po sezone postigao je 64 i namestio još 51 gol. Istina, za Lajpcig, mahom u Bundesligi, sa kojom Čelsi prethodnih godina nije imao dobrih iskustava. Ali očigledno je rešen da "ubode" nekog igrača iz Nemačke...


tagovi

Kristofer NkunkuRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara