Grafičar bi u elitu (©FK Grafičar)
Grafičar bi u elitu (©FK Grafičar)

Grafičar želi u Mozzart Bet Superligu: Ako izbacimo Radnik, raskidamo saradnju sa Zvezdom

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.05.23. | 12:21

“Ne spavam od subote. Skoro isti osećaj kao kada sam igrao Ligu šampiona”, dodaje Luis Ibanjez

Istorija duga 101 godinu, a budućnost – u Mozzart Bet Superligi. Tome se bar nadaju čelni ljudi Grafičara, koji uoči dvomeča sa surduličkim Radnikom u baražu za promociju u elitni rang najavljuju prekid saradnje sa Crvenom zvezdom u slučaju da uspeju u nameri i domognu se najjače srpske lige.

Jer, za razliku od košarke gde takvih primera ima, u fudbalu filijala ne može u isti rang sa “starijim bratom”. Predsednik Grafičara Slobodan Govedarica kaže da je saradnja njegovog kluba sa crveno-belima bila uspešna za obe strane – na Senjaku su se kalili i Strahinja Eraković, Veljko Nikolić, Stefan Leković i Jovan Mijatović, sve sadašnji Zvezdini prvotimci –ali ako dođe vreme da se okrene novi list to će se i desiti.

Izabrane vesti

Ukoliko uspemo da se plasiramo u Superligu, ta saradnja će biti prekinuta. Na polusezoni većina igrača koji su pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, a nastupala je za Grafičar, zimus je otišla ili u prvi tim Zvezde ili u druge timove Superlige. Ukupno nas je napustilo 14 igrača. U drugom delu sezone, nastupali smo uglavnom sa igračima Grafičara i u slučaju da eliminišemo Radnik, oni će činiti kostur ekipe”, kaže Govedarica.

Uveren da Grafičar ima kapaciteta da savlada Radnik i da onda Mozzart Bet Superligi predstavi renovirani stadion u ulici Vase Pelagića.

Verujem da imamo kvalitet da eliminišemo Radnik u dve utakmice. Ali ako i ne uspemo u tome, nećemo dugo žaliti. Nastavićemo da radimo još više i bolje na razvoju kluba. Duboko sam uveren da smo mi kao klub na pravom i ispravnom putu i da će se rezultati našeg poslovanje tek videti. U najkraćem izgradili smo zdrav temelj i imamo osnovu za sigurnu budućnost”.

Prvi meč između Grafičara i Radnika igraće se sutra na krovu tržnog centra Stadion, od 18 sati.

Od subote i utakmice protiv Radničkog sa Novog Beograda, ne mogu da spavam od uzbuđenja. Skoro da imam isti osećaj sada pred utakmice protiv Radnika kao što sam imao kada sam igrao Ligu šampiona, najjače klupsko takmičenje na svetu. U stomaku osećam pozitivnu tremu, što mi govori da i dalje treba da nastavim da igram fudbal. Kada nestane strast koja me nosi i tera da na svakom treningu i utakmici dam maksimum, završiću karijeru”, kaže kapiten ekipe Luis Ibanjez, koji će za nekoliko dana proslaviti 35. rođendan.

I koji dobro zna protiv koga igra, jer dres Radnika ovog proleća nose i bivši saigrači Andrija Radulović i Uroš Lazić.

Čuo sam se sa Andrijom Radulovićem i Urošem Lazićem koji su igrali kod nas u Grafičaru. To su odlični momci, odlični fudbaleri. Malo smo se šalili, sigurno je da ćemo se videti i pre utakmice, ali kada susret počne, biću fokusiran samo na svoju i igru svog tima. Imamo veliku želju da igramo Superligu i samo o tome razgovaramo u svlačionici danima unazad. Verujem u kvalitet koji imamo i često govorim saigračima da među njima ima mnogo fudbalera koji u budućnosti mogu da igraju u ‘ligama petice’ i da ću im, kada pređu u evropske velikane, tražiti karte za utakmice timova za koje će igrati”, ističe Ibanjez podsećajući tako da je Fol Falu zimus iz Grafičara otišao u Rems i francusku Ligu 1.

 Šef stručnog štaba Marko Neđić nije klonuo ni kada mu je zimus otišlo 14 igrača, pa neće ni sada. Novi momci već su se etablirali u timu Grafičara.

Najlakše je posle jedne utakmice u kojoj neko odigra loše, precrtati igrača i reči nije on taj. Mnogo je teže, pružiti mu podršku, posvetiti se njegovom individualnom napretku, posvetiti mu pažnju. Mi smo se opredelili za ovaj drugi model. Uz dobru atmosferu, krasi nas i veliki rad. Često igrače teramo da pomeraju granice svojih mogućnosti, da shvate da mogu i ono što su mislili da ne mogu”, kaže 32-godišnji strateg i dodao.

Nema tu mnogo tajni. Mi gradimo sistem i zato je svakom igraču lakše da se uklopi. Mi smo tokom zimske pauze promenili skoro kompletan tim. Stigli su novi momci koji su samo popunili mesta onih koji su otišli. Naša igra se zasniva na pobedničkom mentalitetu, uvek idemo na trijumf i gol više, ne branimo rezultat i nikada se ne zadovoljavamo postignutim. Tako će biti i protiv tima iz Surdulice koji izuzetno cenim. Oni su po učinku na ‘proleće’ u gornjem delu tabele. Radujem se prilici koja nam se ukazala i jedva čekam da počne prva utakmica”.


tagovi

GrafičarDejan GovedaricaMarko NeđićLuis IbanjezFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara