Gremio ponovo diše punim plućima, pobeda ga približila Seriji A

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.09.22. | 03:44

Odlično otvaranje oba poluvremena za ekipu Rožera Mačada - 2:1

Serijom od četiri utakmice bez pobede Gremio je dočekao Vila Novu danas, ali je smogao snage i pronašao način da dođe do velikog slavlja protiv Vila Nove - 2:1 (1:0).

Domaćin je do tri vredna boda, koji ga ozbiljno približavaju mestima koje vode nazad u brazilsku Seriju A, stigao zahvaljujući ogromnoj želji i odličnom otvaranju oba poluvremena. Gremio je poveo već u trećem minutu utakmice, kada se za odličnu situaciju izborio Gabrijel Tešeira i matirao nemoćnog Tonija Patistu.

Izabrane vesti

U dobroj meri je sve bilo rešeno praktično u 63. minutu kada Tasijano odlično reagovao na centaršut Dijoga Barbose i duplirao prednost sastava Rožera Mačada.

Igrači Gremija ipak su morali dodatno da podignu nivo koncentracije u završnici meča, pošto je Vila Nova iskoristila terensku incijativu i ublažila prednost domaćina golom Mateuzinja u 78. minutu utakmice. Ipak, rezultat se do kraja meča više nije menjao.

Do kraja prvenstvene trke ostalo je još tačno 10 kola, a Gremio sa utakmicom više ima i šest bodova više od petoplasirane Londrine. Podsetimo, prve četiri ekipe na kraju sezone obezbediće promociju u elitni rang takmičenja, a u ovom trenutku najsigurnije deluje Kruzeiro koji je ubedljivo prvi na čelu tabele, sa 11 bodova više od Baije i Gremija.



tagovi

GremioVila Nova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara