Hajduk odneo bod sa Maksimira (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.11.19. | 21:51

Dinamo mnogo bolji, ali uzalud...

Najveći hrvatski derbi u 16. kolu Prve HNL lige između Dinama i Hajduka završen je rezultatom 1:1. Domaćini s Maksimira imaju za čim da žale jer nisu uspeli da materijalizuju veliku terensku nadmoć i brojne prilike koje su imali, posebno u prvom poluvremenu.

Modri su najviše pretili iz prekida. Pokušavali su Olmo, Petković i Moro, sve u prvih desetak minuta, da bi u 12. momci Nenada Bjelice stigli u vođstvo. Damjan Kandžor je centrirao, Petković bio najviši u skoku, a Ljubić zakasnio. Ipak, ključni trenutak bio je kada je lopta očešala glavu Ismajlija i ušla u gol za prednost Dinama - 1:0.

Izabrane vesti

Imali su dinamovci još nekoliko prilika posle gola, Šitum je pokušao iz daljine, dok je Petković dominirao u napadu u duelima sa Ismajlijem i Simićem. Obojica su zaradili žute kartone.

Utakmica je potom upšla u nešto mirniji tok. Očekivalo se da će Dinamo zasluženo na odmor s prednošću od (samo) jednog gola, ali onda dolazi šok. Odigrali su momci Damira Burića brzu kontru, Mijo Caktaš je pucao s vrha šesnaesterca, a lopta u ruku pogađa Emira Dilavera. Sudija Ivan Bebek pokazao je na belu tačku. Siguran realizator bio je upravo Caktaš za 1:1.

U drugom delu videli smo puno manje uzbuđenja. Trudili su se i Olmo i Petković, Perić impresionirao dobrim reakcijama u obrani, a u nekoliko sramežljivih izleta napred, najbliži golu od hajdukovaca bio je Stefan Simić, kadaje glavom posle kornera pucao u golmana Livakovića...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara