Jens Gustafson (©hajduk.hr)
Jens Gustafson (©hajduk.hr)

Hajduk ponovo izabrao stranca: Posle Italijana došao Šveđanin

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.05.21. | 13:27

Tramezani otišao iz Splita

Posle Italijana došao je – Šveđanin! Nije baš sličan mentalitet, ali u Hajduku iz Splita ostaju verni ideji da trener bude stranac, pošto izgleda ne veruju dovoljno u domaće stručnjake.

Jens Gustafson je novi trener Bilih, Šveđanin koji je u prethodne četiri i po godine vodio Norčeping i s njim ostvario dobre rezultate. Sa Hajdukom je potpisao ugovor na dve godine i to će mu biti prvi posao u inostranstvu.

Izabrane vesti

Solidnu igračku karijeru je imao Gustafson, branio je boje Helsingborga, Bragea i Felkenberga, dok je kao trener vodio prvo Halmštad, pa mladu reprezentaciju Švedske, onda je bio pomoćni trener u AIK-u, da bi potom preuzeo Norčeping.

Moderan je trener koji preferira napadački stil fudbala, a u Švedskoj se istakao u radu s mladim igračima kojima je redovno podizao vrednost i igračke sposobnosti. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri u sedam sezona vodio je više od trista prvoligaških utakmica", stoji u opisu na sajtu Hajduka.

Prethodni trener Paolo Tramezani je uradio dobar posao u Splitu za šest meseci, koliko je sedeo na klupi Hajduka. Uzdrmanu ekipu je uspeo da konsoliduje i dovede do mesta u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Ipak, posle toga je rešio da digne sidro i nađe posao u nekoj jačoj ligi.


tagovi

Hajduk SplitHrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara