Miloš Milojević (© MN Press)
Miloš Milojević (© MN Press)

Hamarbi otpustio Milojevića zato što je pregovarao sa Rozenborgom

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 10:01

Kuva i u Švedskoj i u Norveškoj

Miloš Milojević više nije trener Hamarbija, a (još) nije ni šef stručnog štaba Rozenborga.

Kako sad stvari stoje, nekadašnji saradnik Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi nalazi se na ničijoj zemlji: dosadašnji klub ga je otpustio, a onaj s kojim je pregovarao u finišu jeseni nije angažovao i pitanje je da li će.

Izabrane vesti

Po okončanju sezone u Švedskoj, gde je doveo Hamarbi do petog mesta, Milojević je dobio otkaz, jer su mu u Stokhomu zamerili što je pregovarao sa norveškim velikanom. U ponedeljak su zvanično objavili da se rastaju sa 39-godišnjim trenerom.

Hamarbi je jedan od vodećih skandinavskih klubova i da biste ga vodili potrebno je da delite to mišljenje i uživate snažno poverenje članova Upravnog odbora. Smatramo da je Milojević iskoristio svoje akcije (putovao u Trondhajm da pregovara o preuzimanju Rozenborga, op. aut.) i da nastavak saradnje ne dolazi u obzir, o čemu smo ga obavestili“, precizirao je Matijas Fri, predsednik Hamarbija, mada je klub u prvom delu saopštenja za javnost naznačio kako je Miloš Milojević još početkom decembra bio taj koji je rukovodiocima predočio nameru da se okuša u Rozenborgu, što inicira da se poneo profesionalno.

Samo je pitanje da li su svi tako protumačili. Kako bilo, u Stokholmu se zadržao šest meseci, ostvario 16 pobeda (uz po šest remija i poraza) tako da sa sportske strane ništa nije bilo sporno i na čemu mu pretpostavljeni odaju priznanje.

Veoma smo zadovoljni vremenom koje smo proveli zajedno sa Milojevićem, doprineo je razvoju ekipe i poboljšanju rezultata. Veoma je tužno što saradnja nije potrajala, međutim, naša odluka je prirodna, jer Hamarbi ima dugoročnu strategiju i već smo fiksirali ciljeve za narednu sezonu“, dodao je sportski direktor Jasper Janson.

Imao je Milojević želju da se okuša na drugom mestu, napravi iskorak, jer mu se otvorila mogućnost da pređe u Rozenborg, pošto je najtrofejniji norveški klub završio saradnju sa Ageom Haerideom. Danac je završio trenersku karijeru, mesto na klupi se otvorilo, ali izgleda da stručnjak iz Knjaževca nije bio jedina opcija. Mediji na severu Evrope ističu da Rozenborg (peti u tek završenom prvenstvu, bez evorpske ulaznice za narednu sezonu) ima još kandidata i da Milojevićev angažman nije tako siguran kao što se u prvi mah činilo. Jeste u ponedeljak bio u Trondhajmu, ali se navodno pojavio još jedan kandidat za mesto na klupi. U pitanju je Kjetil Knutsen, već četiri godine na klupi Bodo Glimta, kome je doneo dve titule prvaka Norveške i triput uzastopno je proglašen za najboljeg trenera Norveške.


tagovi

ŠvedskaŠvedska 1HamarbiRozenborgMiloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara