Jan Vertongen, Amadu Dijavara, Kristofer Olson i Benito Raman (©Reuters, ©FC Anderlecht)
Jan Vertongen, Amadu Dijavara, Kristofer Olson i Benito Raman (©Reuters, ©FC Anderlecht)

Haotično u Anderlehtu pred derbi: Došao Dijavara, dolazi Vertongen, beže Raman i Olson, a Hud je ljut

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 12:21

Ljubičasti pod pritiskom zbog registracije tima za Ligu konferencije smetenog uma dočekuju Gent (četvrtak, 20.30) u zaostalom meču 5. kola belgijskog šampionata

Posle četiri godine Anderleht se domogao grupne faze nekog takmičenja UEFA. Igraće najtrofejniji belgijski klub Ligu konferencije, za koju želi da napravi još jači tim. Zato, očekuje sve zaposlene u briselskom velikanu jedan izuzetno haotičan četvrtak. Povrh svega, Ljubičasti od 20.30 časova igraju i zaostali meč 5. kola, derbi protiv Genta.

Bez obzira na to što se prelazni rok u Belgiji završava 6. septembra, Anderlehtu je danas dan odluke. Jer u petak je ističe rok za registraciju sastava za međunarodna takmičenja, sve koje Ljubičasti dovedu posle toga će moći da igraju samo domaće prvenstvo.

Izabrane vesti

Jedan veliki posao je završen u sredu uveče, Amadu Dijavara je došao iz Rome i pojačao vezni red. On će da nadomesti odsustvo povređenog Adrijena Trebela. Međutim, potreban je Anderlehtu i novi štoper, a izbor je pao na iskusnog Jana Vertongena.

Ovaj 35-godišnji defanzivac Benfike je ove sezone odigrao samo minut za lisabonske Orlove, a tokom dana bi trebalo da potpiše za Anderleht, kako bi se rehabilitovao i konkurisao za reprezentaciju Belgije za Mundijal. Iz sličnih razloga je uostalom ranije ovog leta Tobi Aldervereld prešao u Antverpen.

20.30: (2,40) Anderleht (3,30) Gent (3,00)

Međutim, moglo bi da bude i odlazaka iz Brisela. Napadač Benito Raman je izrazio želju da pređe u AZ Alkmar, to mu je propalo pošto su Holanđani zatvorili prelazni rok, ali u Ligama petice je sve otvoreno još danas. Nekadašnji napadač Fortune iz Diseldorfa i Šalkea sada opet gleda ka Nemačkoj. Kristofer Olson takođe ima dozvolu da promeni sredinu.

Kao trener, morate da naučite da živite sa time. Ne znam šta će Benito da uradi, ali najvažnije je da zna koliko ga poštujem. Profil je igrača kao malo ko u Belgiji, možda ne dobija minute kakve bi želeo, ali razgovarali smo i svestan je da mi je u planovima“, kazao je Felis Mazu, šef stručnog štaba Anderlehta.

Njemu je najvažnije u ovom momentu da pripremi ekipu za Gent, odnosno da je podigne posle poraza od gradskog rivala Union Sen Žiloaza (2:1) za vikend. Ljubičasti su odigrali očajno derbi, Mazu je na poluvremenu zamenio trojicu igrača, a prilikom drugog poluvremena Vesli Hud je prilikom izlaska sa terena jasno pokazao svima koliko je bio nezadovoljan izmenom. Atmosfera u kampu Anderlehta nije baš sjajna…

Razgovarao sam sa Veslijem, svestan je da je preterao. Naravno, ulogu u prikazivanju razočaranja je igralo i to što on baš i nije navikao da bude zamenjen. Bila je pogrešna reakcija, ali video sam na treningu pozitivnu energiju kod njega“, rekao je Mazu.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

BELGIJA 1 – ZAOSTALA UTAKMICA 5. KOLA

Četvrtak

20.30: (2,40) Anderleht (3,30) Gent (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1AnderlehtGentJan VertongenKristofer Olson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara