Lopetegi (© Reuters)
Lopetegi (© Reuters)

Hispanizacija Premijer lige: Lopetegi prvi izbor za klupu Vulvsa

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.11.22. | 11:06

Španac bi bio četvrti trener iz te zemlje u najvišem rangu engleskog fudbala

Više Španaca nego Engleza. I to u Premijer ligi. Još nije, a lako bi moglo da se desi, pošto je Đulen Lopetegi najveći kandidat da sedne na klupu Vulverhemptona.

Ako se to dogodi španska struka će imati čak četiri predstavnika u najkvalitetnijem prvenstvu sveta, jer je od 2016. Pep Gvardiola glavnokomandujući u Mančester Sitiju, Mikel Arteta od 2019. vodi Arsenal, Unaj Emeri se nedavno vratio na Ostrvo i preuzeo Aston Vilu, a sad bi istim putem mogao i Lopetegi, iako se pre samo nekoliko sedmica, posle lošeg početka sezone, kako u Primeri, tako i u Ligu šampiona, rastao sa Seviljom.

Izabrane vesti

Sve što je prethodno uradio sa Andalužanima ga visoko rangira na listi čelna čelnika Vukova. Posebno trofej Lige Evrope baš sa Seviljom osvojen u koronarnoj 2020. godini, pa i podizanje tog kluba do statusa učensika Lige šampiona, prethodni angažmani u Portu i Realu, ali i dve godine na funkciji selektora reprezentacije Španije.

Vulverhmepton nema stalnog trenera otkako je otpustio Bruna Laža. Umesto Portugalca ekipu je u svojstvu privremenog rešenja vodio Stiv Dejvis, ali je jasno da na Molinou žele zvučnije ime. Njaverovatnije Lopetegija.

Njegovim angažmanom Španci bi imali četvoricu trenera u Premijer ligi, a Englezi samo trojicu: Grejema Potera u Čelsiju, Frenka Lamparda u Evertonu i Edija Haua u Njukaslu, dok Geri O’Nil u svojstvu privremenog stratega vodi Bornmut.



tagovi

VulverhemptonĐulen Lopetegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara