Hrvat je prvo pojačanje sa osam cifara u istoriji Kaljarija

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 23:17

Sardi oborili rekord

Kaljari je večeras i zvanično potvrdio najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji.

Sardi su ozvaničili transfer hrvatskog veziste Marka Roga iz Napolija. Kaljari je za pozajmicu Roga platio 2.000.000 evra, a narednog leta će platiti dodatnih 13.000.000 evra za otkup ugovora. Dosadašnji transfer rekorder je bio Leonardo Pavoleti kojeg su Sardi doveli takođe iz Napolija za 9.800.000 evra.

Izabrane vesti

Kaljari je za potpis Roga dobio trku sa nemačkim klubovima Ajntrajtom i Šalkeom koji su pokazali ozbiljno interesovanje. Čak se spekulisalo da Ajntraht nudi i više para, ali je igrač očigledno izabrao da ostane u Italiji.

Rog je pre četiri godine bio jedan od najvećih talenata hrvatskog fudbala. Njegova transfer iz Splita u zagrebački Dinamo je bio transfer bomba hrvatskog fudbala. Do danas je taj transfer od 5.000.000 evra ostao ubedljivo najveći u istoriji Dinama i Hrvatske.

Posle samo godinu dana, Dinamo ga je po tri puta većoj ceni prodao Napoliju, ali mladi Hrvat se nikada nije izborio sa mesto pod suncem u Napulju. Dobijao je šansu, igrao dosta u drugoj sezoni, ali nije ispunio očekivanja. Posle dve i po godine u Napoliju, pozajmljen je Sevilji gde takođe nije oduševio.

Ipak, cena mu nije pala i Napoli ga je prodao Kaljariju za isti novac za koji ga je doveo iz Dinama. Rog će na Sardiniji zameniti Nikola Barelu koji je prešao u Inter, ali se najavljuje da će stići i druga zamena. Još skuplja. Reč je o urugvajskom vezisti Naitanu Nandezu koji bi narednih dana trebalo da bude kupljen od Boke Juniors za oko 20.000.000 evra.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara