Fudbaleri Rijeke (©Reuters)
Fudbaleri Rijeke (©Reuters)

Hrvatska: Popravni za Rijeku protiv “fenjeraša"

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 14:55

Tim sa Rujevice favorit na svom terenu protiv vicešampiona Lokomotive koji je u seriji od pet poraza u HNL-u

Gorica posrće, Hajduk je prekinuo seriju dobrih rezultata porazom na Poljudu od Osijeka (0:1) u petak, a Rijeka je sve bliže trećoj poziciji i izlasku u Evropu. Tim sa Rujevice je u seriji od četiri pobede u prvenstvu, ali je protekle nedelje poražen u Puli od Istre sa 3:2 u polufinalu Kupa Hrvatske, pa neće braniti trofej u ovom takmičenju.

Riječani su favoriti u današnjem (19.05) meču protiv Lokomotiva koja je u seriji od pet poraza i koja je zakucana na dno tabele. Od prošlosezonskog drugog mesta i igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona Zagrepčani su na pragu ispadanja iz elite.

Izabrane vesti

19.05: (1,45) Rijeka (4,00) Lokomotiva Z. (7,00)

Trener Lokomotive Samir Toplak kaže da njegov tim ne ide s belom zastavom u Rijeku.

Elimiancije Rijeke iz Kupa Hrvatske može da bude otežavajuća, ali I olakšvajuća vest za nas. Olakšavajuća je da će naš rival da bude pod pritiskom jer im dolazi posljednjeplasirana ekipa i moraju da pobede. Otežavajuća okolnost za nas je da će Riječani sada dodatno da se mobilišu i neće biti potcenjivanja. Bitno mi je kako će moja ekipa da izgleda. Imamo strašno mnogo povreda. To je meni veći problem nego Rijeka”, rekao je Toplak, prenosi Germanijak.

Trener vicešampiona Hrvatske kaže da je poslednji trenutak da se ekipa trgne pred finiš sezone.

"Ja sam pred igrače ove nedelje postavio određeni zadatak. Idemo u Rijeku da razmišljamo kao da je ovo poslednja utakmica prvenstva i da nam od nje zavisi opstanak. Tako moramo da razmišljamo jer nam je svaka utakmica takva. Nemamo više vremena. Drugi osvajaju bodove, mi ne. Moramo da se trgnemo i shvatimo značaj svake utakmice. Idemo u Rijeku da pokušamo da dobijemo”, istakao je trener Lokomotive.

Za Rijeku neće igrati Velkovski koji ima problema s prstom na ruci, a u konkurenciji za tim se vraća Pavičić.

Ova dva tima odigrali su ove sezone tri meča, a skor je 2:1 u pobedama za Riječane. Početkom februara u poslednjem odmeravanju snaga ova dva tima Rijeka je u Zagrebu pobedila sa 3:2.

HRVATSKA 1 – 29. KOLO

Petak

Varaždin - Istra 1:1 (1:0)

/Đurašek 11 - Jurić 75pen/

Gorica - Slaven Belupo 0:1 (0:1)

/Knol 38/

Hajduk - Osijek 0:1 (0:0)

/Mierez 48/

Subota

19.05: (1,45) Rijeka (4,00) Lokomotiva Z. (7,00)

Nedelja

19.05: (1,20) Dinamo Z. (5,80) Istra (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HNLHrvatskaRijekaHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara