Havi Puado (Reuters)
Havi Puado (Reuters)

Hrvatska se ovaj put nije izvukla golom u poslednjem sekundu… Španci u polufinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 20:40

Puado junak pobede, Vušković tragičar kod Hrvata

Hrvatska se na završnicu Evropeskog prvenstva za mlade reprezentacije plasirala golčinom Domagoja Bradarića u poslednjem sekundu meča sa Engleskom.

Dali su Hrvati i danas u četvrtfinalu protiv Španije gol u nadoknadi vremena, ali se nisu spasili poraza. Vršnjaci iz Španije su bili bolji u produžecima i pobedom od 2:1 se palsirali u polufinale gde ih čeka bolji iz duela Portugalije i Italije.

Izabrane vesti

Pred Hrvatima je danas zaista bio nemoguća misija. Španija je aktuelni prvak Evrope, a u nokaut fazi nije poražena još od 1998. godine otkako je uveden ovaj format na evropskim prvenstvima.

Iako to po imenima nije baš tim na nivpu nekih prethodnih generacija, opet su Španci sastavili respaktbilnu ekipu sa Mingesom, Hilom, Pedrosom… Sa druge strane, Hrvatska je Crvenoj furiji suprostavila praktično najjači moguči tim sa A reprezentativcima Gvardiolom, Ivanušecom, Bradarićem, Majerom, Vuškovićem…  

Junak španske pobede je bio Havi Puado, Espanjolov napadač koji je minulu sezonu igrao proveo na pozajmici u Saragosi. Puado je postigao oba gola mada je mogao i ranije da reši meč.

Dominirali su Španci na lopti u prvom poluvremenu ali nisu uspeli da stvore konkretnije prilike dok je Hrvatska bila najopasnija preko inamovog plejmejkera Lovra Majera.

Nakon nešto više od sat vremena igre i tipične španske akcije iz pas igre, Puado je pogodio sa peterca na asistenciju Hila koji se poigrao sa Šutalom. Mogao je Pino u finišu utakmice da drugim golom reši sve dileme ali nije iskoristio dve dobre prilike i stigla je kazna.

Najveći Hajdukov talenat Stipe Biuk je kao džoker sa klupe i pokazao zašto je ove sezone zaludeo Dalmaciju i celu Hrvatsku. Brzonogo krilo je pobegao čuvaru i iznudio penal koji je Luka Ivanušec pretvorio u 1:1 u 94. minutu pa se ušlo u produžetke.

Ali tamo su Španci opet demonstrirali klasu. Opet je Puado pobegao slabom Vuškoviću i postigao svoj drugi gol danas. U Hrvatskoj više nije bilo energije za odgovor…



tagovi

mlada reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara