Humanitarni tiket u podne: Dino Rađa tipuje za Andriju Lipanovića i akciju “Veruj i deluj”

Vreme čitanja: 5min | pon. 22.04.19. | 12:00

Legendarni košarkaš u Napulju očekuje tri i više golova!

Pre svega našem današnjem plemenitom kladiocu i legendarnom košarkašu Dinu Rađi poželećemo puno zdravlja, sreće i uspeha jer za dva dana proslavlja 52. rođendan. Naravno, zahvaljujemo se velikom igraču što podržava društveno odgovorno poslovanje kompanije MOZZART i što je danas naš dobrotvorni kladilac. Proslavljeni košarkaš potencijalni dobitak namenio je za Andriju Lipanovića i humanitarnu akciju “Veruj i deluj”, a ukoliko tiket ne bude dobitan kompanija MOZZART će sa 500 evra donirati Andriju Lipanovića (Veruj i deluj).

O Splićaninu Dinu Rađi se sve zna. Bio je prvak Starog kontinenta, osvajač dve medalje na OI, bronzani na SP, NBA zvezda…Još u Bormiju sa juniorskom reprezentacijom uzeo je zlatnu medalju, a o tom velikom uspehu snimljen je film “250 stepenika”. Ovom prilikom MOZZART se zahvaljuje Dr Ljubiši Dmitroviću lekaru zlatne reprezentacije iz Bormija koji nam je pomogao da dođemo do značajnog gosta. Rađa je sa Jugoplastikom stigao do prve dve titule klupskog prvaka Evrope, a potom su se uspesi nizali u Virtusu, Bostonu, Panatinaikosu, Olimpijakosu…

Izabrane vesti

Za naš portal Rađa je podvukao da se kao dečak bavio raznim sportskim aktivnostima poput plivanja, veslanja rukometa, a da je za košarkaško opredeljenje “kriva” Dinova stara.
“Pošto sam u kratkom periodu brzo izrastao stara je kazala probaj sa košarkom. Uzore sam našao u tadašnjim igračima Jugoplastike poput Šolmana i Jerkova. Ključna utakmica mi je bila u Minhenu 1989. godine kad smo u finalu pobedili Makabi i postali prvaci Evrope”, kaže Rađa uz napomenu da se uvek drži devize “radi pošteno”.

Krećemo sa plemenitim tipovanjem i to od Švajcarske, KSAMAKS – JANG BOJS. Gosti su lideri lige sa 22 boda više od drugoplasiranog Bazela. Domaći su u crvenoj zoni, ali su dobili dve od poslednjih pet utakmica. Sa druge strane Jang Bojs iz deset mečeva ima jedan poraz i jedan remi. Kad se pogledaju međusobni okršaji poslednjih pet je dobio gost. Istorijski posmatrano odnos je 10:3:29, uz najubedljiviju pobedu favorite od 4:1.

“U prvom poluvremenu očekujem minimum jedan, a u nastavku utakmice makar dva gola”.

Iz Švajcarske prelazimo u Italiju, Serija “A”, duel NAPOLI – ATALANTA. Arsenal je Napoliju naneo dva bolna poraza, posebno ovaj drugi u Italiji. Da je kod domaćih prisutan pad forme potvrđuju poraz od Empolija i remi sa Đenovom. Tim iz Bergama ima pozitivan niz na osam mečeva. Poslednje dve utakmice remizirao je bez golova. Međusobni skor glasi, 15:12:12, a najubedljivija pobeda domaćih je sa 4:0.

“Neka bude tri plus”.

Interesantna utakmica odigraće se u Bundesligi, VOLFZBURG – AJNTRAHT. Vukovi imaju bolji skor, 18:12:6, ali tim iz Frankfurta je ostvario najubedljiviji trijumf od 4:0. Ajntraht je izgubio od Benfike, potom Augzburga, da bi u poslednjoj utakmici pobedio sa 2:0. Volfzburg dobija, ali i gubi mečeve poput poraza od Bajerna, Borusije i RB Lajpciga, 2:0. Domaćima bodvi isu potrebni, a Ajntrahtu za vrat dišu Menhengladbah i Hofenhajm.

“Dupla šansa, iks, dva, uz golove, tri plus”.

I da zaključimo plemeniti listić sa Premijer ligom, ČELSI – BARNLI. Gosti nisu toliko ugroženi, ali Plavcima trebaju novi bodovi. Biju bitke sa Junajtedom, Arsenalom i Totenhemom. Čelsi uglavnom dobija rivale osim poraza od Liverpula, 2:0. Barnli ima tri pobede u nizu. Najubedljivija pobeda domaćih bila je od 4:0, a međusobni skor je 6:2:2.

“Golovi, od dva do četiri”.

Potencijalni dobitak od 104.900, 00 dinara ili zagarantovanih 500 evra u protivrednosti kompanija MOZZART će donirati za humanitarnu akciju “Veruj i deluj” za Andriju Lipanovića. Akciju je osmislio Rađin asistent Goran Barčot i prijatelji. Cilj je da se prikupi novac za nabavku pomagala REWALK koji služi za vežbe pokreta i hodanja. Uređaj bi koristilo više lica, a Andrija je ostao tetraplegičar nakon pada sa krova. Bio je oduzet do vrata, ali uz pozitivan stav uspeo je da povrati funkciju ruku. Lečenje i rehabilitacija su izuzetno skupi. Akcija je krenula polovinom marta i trajaće dok se ne prikupi 100.000 evra za pomagalo Rewalk kroz niz turnira, koncerata, prodaje sportske opreme, donacija firmi i fizičkih lica.

Inače, tokom ove sedmice, pored Dina Rađe, plemeniti kladioci u Humanitarnom tiketu u podne biće: košarkaš Radenko Pilčević, glumac Đorđe Kreća, košarkašica Zvezde Mina Đorđević, košarkaš Andrija Bojić, fudbaler Nikola Mijailović – Džoni i na Uskrs selektor naše košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević.    

Sve plemenite kladioce upoznajemo  sa društveno odgovornim poslovanjem kompanije MOZZART. U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Očekujemo lepo vreme za nastavak akcije.

Ne sme se zaboraviti ni akcija “Novi dresovi za nove šampione u kojoj MOZZART donira sportsku opremu klubovima iz cele Srbije, BiH…

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić i Ljubiša Stojanović Dakle, 37 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Veoma važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Dina Rađe, dobitak će biti doniran i za Gradsku organizaciju Crvenog krsta. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:30 3025 NEM 1 Wolfsburg - Eintr.Frankfurt kmb X2&3+ 2,70
Pon 21:00 2028 ENG 1 Chelsea - Burnley ug 2-4 1,45
Pon 19:00 1031 ITA 1 Napoli - Atalanta ug 3+ 1,50
Pon 16:00 3381 ŠVA 1 Xamax - Young Boys kmb 1+I&2+II 1,72
Ukupna kvota10,10

* Kvote prhikazane u rubrici, bile su dostupne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaDino Rađa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara