Humanitarni tiket u podne: Janko Tmbasević tipuje za Savez za cerebralnu i dečju paralizu - Šabac

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.08.22. | 11:01

Iskusni vezista subotičkog Spartaka, od zagrebačkoh Modrih očekuje duplu šansu X2, a na koncu tipovanja i ukupnu kvotu 9,63

Danas s nama tipuje Janko Tumbasević, vezista Spartaka iz Subotice. Pogodi li sve u glavu, potencijalni dobitak šaljemo Savezu za cerebralnu i dečju paralizu iz Šapca.

Nadamo se da ćemo biti uspešni, jer Janko je neko ko na fudbalskom putu istrajava još od 2001. godine,  kada je iz juniorskog pogona Milicionara, zadužio dres Zete…

Izabrane vesti

Da je tako, govore i reči Janka Tumbasevića, koji za naš portal, pre početka tipovanja kaže:”Od starta sam trenirao i voleo jedino fidbal”.

No, krenimo redom, a premotavanje karijere ostavimo za kasnije, jer red je da porazgovaramo o tipu na keca, sa meča NORIČ – HADERSFILD. Domaći Norič ima tek jedan bod, katastrofalno je započeo sezonu, pa Hadersfild koji je led od početna dva poraza, prekinuo pobedom nad Stoukom može da mu pripreti. Biće ovo tvrda utakmica, jer domaći po svaku cenu žele da izbegnu poraz. Nadaju se da će im u tom naumu pomoći vrlo lepa sećanja na pobede nad ovim rivalom iz prošlosti.

Idemo na Jankovu duplu šansu X2 sa utakmice BODE GLIMT – DINAMO ZAGREB. Modri bolju uvertiru pred prvi finalni kvalifikacioni meč za Ligu šampiona sa Bode Glimtom, nisu mogli da naprave... Pobeda nad Hajdukom 4:1 u derbiju HNL-a, te demonstrirana igra na dvomeču sa Ludogorecom, daju nadu Zagrepčanima u uspeh na meču sa žilavim Norvežanima koji su u prethodnoj rundi posle 5:0 u prvoj utakmici sa Žalgirisom, nonšalantno prošli dalje, uz 1:1 na revanšu.

Janko Tumbasević, na sijaset naših pitanja u toku tipovanja, odgovara sledećim rečima:“Volim Injestu i Mesija, ali i Barsu iz tog perioda. U sećanju mi je duel iz kvalifikacija za Ligu Evrope, TSC - Steaua 6:6. Po svemu jako specifičan meč”.

Idemo na još jednu duplu šansu sa meča KOPENHAGEN – TRABZON. X2, čekamo i sa tvrdog susreta u Danskoj, uz uplašeni Kopenhagen koji je pred ovaj susret poražen od Randersa sa 1:3. Trabzon je osvojio Superkup Turske, a zatim slavio u uvodna dva kola prvenstva. Neće Turci biti bez ambicija, a verovatno će se preračunavati, kako bi obezbedili aktivan rezultat na revanšu.

Za kraj, imamo I1-3&II1-3, sa utakmice RENDŽERS – PSV. Gostujući PSV je blagi favorit jer ima brzu igru i individualno kvalitetnije pojedince, ali je ekipa Đovanija van Bronkhorsta pravi specijalista da neutrališe vrline protivnika. Kada je u pitanju prvi meč, nemamo nikakvu dilemu, očekujemo prilično čvrst okršaj i malo golova, s obzirom da je veliki ulog.

Inače, naš današnji gost, zanimljivo je reći, za Zetu iz Golubovaca je odigrao 120 utakmica u domaćim prvenstvima, kao i evropskim takmičenjima. Janko je sa ekipom postao šampion Crne Gore u prvoj sezoni nakon samostalnosti te države. Nedugo zatim, iste godine, postao je član novosadske Vojvodine, te se u svom prvom mandatu u klubu zadržao do 2011. Te godine je njegova ekipa igrala u finalu Kupa Srbije, koje je okončano službenim rezultatom u korist Partizana. Nakon toga je igrao u Moldaviji, a dve godine kasnije vratio se u Vojvodinu. U februaru 2014. ustupljen je subotičkom Spartaku, gde se zadržao do kraja sezone 2013/14. u Superligi Srbije. U završnici letnjeg prelaznog roka 2015, Tumbasević je potpisao jednogodišnji ugovor sa Spartakom. Nakon toga je prešao u Mladost iz Lučana. Tokom tri sezone u ekipi Mladosti, Tumbasević je odigrao više od 100 utakmica, nastupivši u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2017, kao i finalu Kupa Srbije naredne godine.

Elem, nakon plasmana ekipe TSC Bačke Topole u Superligu Srbije, Tumbasević je leta 2019. godine postao igrač tog kluba. Dve sezone je nastupao za TSC nakon čega se u junu 2021. vratio u lučansku Mladost. I, evo ga sada, agilan kao i uvek u dresu Spartaka iz Subotice.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Janko Tumbasević  će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja “Moja nada”, Nevesinje. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketJanko TumbasevićSpartak Suboticasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara