Humanitarni tiket u podne: Strahinja Stojačić tipuje za lečenje Zorana Ninkovića

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.07.23. | 12:00

Šampion sveta u basketu 3x3, očekuje lagan prelaz mladih Španaca

Naš Strahinja Stojačić je šampion sveta u basket 3x3, a kakav je pod obručem, najbolje govori podatak da je na SP u Beču postigao 55 poena. Srbija tom prilikom je odbranila titulu svetskog šampiona, pošto je finalu savladala selekciju SAD 21:19, a on je otišao korak dalje.

Ušao je Strahinja u najbolji tim takmičenja i tako dokazao da je klasa nad klasama. U idealnom timu SP se pored Stojačića nalaze još Amerikanac Džimi Fredet i Letonac Nauris Miezis. Bronzu je osvojila selekcija Letonije, koja je u meču za treće mesto pobedila Brazil 22:12.

Izabrane vesti

Pošto smo se u osnovnim crtama upoznali, red je da kažemo da će Strahinja Stojačić, tipovati za lečenje Zorana Ninkovića, istog onog gospodina zbog koga je cela Srbija ustala na noge, pošto se njegova ćerka upustila u dečje, ali uspešno prodavanje krofni u Novom Sadu, kako bi sakupila novac za njegovo lečenje.

Krećemo od 3+ tipa s meča SJK Akatemia - JJK Jivaskila. Uz tipovanje, vredi reći da je SJK četvrti na tabeli, te da je JJK na devetom mestu u Finskoj 2. Mečevi ovih timova u poslednje vreme umeju da budu vrlo efikasni.

Basketaš, zatim kombinuje 1&3+ na utakmici Riga – Liepaja. Vrlo, vrlo male su šanse Liepaje da bilo šta učini na ovoj utakmici. Da je tako, govori i rezultat poslednjeg meča para koji re Riga u maju dobila sa 0:4. Pre toga u aprilu bilo je 0:3.

Sa EP za mlade, očekijemo prelaz 2-2 uz utakmicu Island M19 - Španija M19. Španci su apslolutno favorizovan rival na ovom meču. Island ne igra tako loše, tako da će pokušati da im parira, mada je razlika u kvalitetu takva, da će Španija po snazi sastava verovatno apsolutnu inicijativu preuzeti na sebe.

Za kraj, s meča Sport Bojs – Kantolao, kombinujemo 1&3+. U Klausuri, peruanskoj, Sport Bojsi su ti koji kontrolišu stvari na svom terenu. Kantolao, jako dugo nije slavio, što znači da je tipovanje našeg današnjeg gosta potkovano poznavanjem prilika koje vladaju pred ovaj susret.

I to bi bilo sve od Strahinje Stojačića, zasigurno i potvrđeno najboljeg basketaša 3x3 na svetu. Međutim, to što je on najbolji, jedna je stvar, a sasvim druga njegov imidž. Da, to je onaj momak s brkovima…

“Brkovi su mi postali kao amajlija, a ne nikako kao neki modni trend ili zaštitni znak. Ljudi koji prvi put gledaju utakmicu 3x3 lakše me prepoznaju s brkovima. Lakše je roditeljima da kažu deci “onaj brka što sipa i prosipa je najbolji”. Nisam igrač s brojem tim i tim već “čika brka”, objasnio je Strahina Stojačić za medije u više navrata odakle potiču njegovi brkovi, koje kao i strašne egzibicije pamti cela Srbija.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta, dobitak će biti doniran za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju, pojedinca, na adresu po izboru Mozzart tima u Republici Srpskoj, odnosno BiH. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 100 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak, kolege iz BiH, usmeravaju tamo gde je u datom trenutku najneophodnije.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaStrahinja Stojačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara