Nemanja Jović protiv Aleksandra Varjačića iz Radničkog (© Star sport)
Nemanja Jović protiv Aleksandra Varjačića iz Radničkog (© Star sport)

Humska čeka povratak Nemanje Jovića, ima samo jedan problem

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.10.21. | 09:46

A to je drugi bonus

Naredne četiri utakmice u Superligi idealna su prilika da Partizan utaba put ka jesenjim počastima i da se (makar) jedan fudbaler vrati na mapu. Ne, nije u pitanju Filip Holender, koji od početka sezone traži sebe, već Nemanja Jović, pred kojim je zadatak da se izbori sam sa sobom i – konkurencijom.

Trebalo je ovo da bude jesen velike afirmacije momka iz Zvornika. Pogotovo što su ga u Humskoj označili narednim projektom kluba i budućom višemilionskom prodajom. Svedočio je o tome učinak tokom prolećnog dela minulog prvenstva, poziv u A reprezentaciju, produžetak ugovora do leta 2025, sjaj na pripremama u Ptuju, uloga promotora novog dresa crno-belih i neke utakmice u takmičarskom ciklusu 2021/22.

Izabrane vesti

Mada, u poslednje vreme Nemanje Jovića nema u meri u kojoj su to u klubu očekivali. Donekle razumljivo, najpre je morao u ambulatu zbog povrede na meču sa Voždovcem, te na kućno lečenje usled infekcije virusom korona. Od večitog derbija počeo je samo jednu utakmicu, sa Napretkom u Kruševcu, ali je ostao bez konkretnog učinka.

Zato su susreti sa Metalcem (četvrtak, 17.00, odloženi duel petog kola), Čukaričkim (nedelja, 18.30), te Proleterom i Vojvodinom na početku druge etape borbe za bodove savršena prilika krilnom vezisti da se nametne i u očima Aleksandra Stanojevića opet bude igrač kakav je nagovestio. Pet asistencija u dosadašnjem toku sezone pokazuju da je sposoban da pravi razliku. Samo što veličina Partizana zahteva da to radi u kontinuitetu. A gde će bolju pozornicu od stadiona u Humskoj, u situaciji kad je njegov tim lider na tabeli?

Prirodno je da forma mladih fudbalera varira, na njima je da se izbore, a na struci da ih usmeri i pojača rad“, govorio je nedavno Stanojević i te reči deluju kao smernica, između ostalog, i Joviću da je svaki trening, kamoli utakmica, novo dokazivanje.

Pogotovo u situaciji kad više nije siguran bonus. Po godinama jeste, ali u odnosu na početak sezone kad je bio prva, a u nekim projekcijama i jedina, opcija za obaveznog startera fudbalera mlađeg od 21 godine, okolnosti su se promenile. Glavni problem i(li) usud Nemanje Jovića trenutno se zove – Nikola Terzić. Tokom period odsutva dečaka iz Partizanove škole nametnuo se bivši član Čukaričkog, a sa dva gola u Bačkoj Topoli dospeo u žižu javnosti. Pride, počeo je i meč sa Spartakom – baš pre Jovića – a i tad je pogodio mrežu. Grobari pamte i slalom u Lazarevcu, asistenciju Aleksandru Šćekiću u revanšu sa Sočijem i energiju kojom inspiriše ostatak tima...

Pred stručnim štabom je osetljivo pitanje: kome pokloniti poverenje u narednim mečevima? Terzić ga je zaslužio izdanjima u poslednjih mesec dana, naročito učinkom protiv TSC-a i nije logično sputavati ga kad mu ide. Jović minlim radom, a uz to je projekat kluba, potrebna mu je podrška trenera u situaciji kad mu ne ide kako je zamislio. Partizanu su potrebni rezultati...

A valja uklopiti negde i Danila Pantića koji se je u potpunosti zdrav i željan igre, Kvinsija Meniga pošto Holanđanin sigurno nije došao da bi sedeo na klupi, Lazara Markovića u svojstvo kapitena, Filipa Holendera ako ikako moguće „oživeti“ karijeru reprezentativca Mađarske.

Njalogičnije rešenje su rotacije kojima Stanojević pribegava od početka sezone. Samo, onda se postavlja pitanje kontinuiteta... Za mlade igrače od krucijalne važnosti. Ako je Jović predviđen da nosi igru kluba u narednom periodu onda je on taj. I ove četiri utakmice mora da iskoristi.


tagovi

Nemanja JovićNikola TerzićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara