FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Hvičina Gruzija ne može direktno na EURO, ali će u baražu biti opasnost svima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 17:02

Kipar u današnje vreme nikom nije ozbiljan rival, pa tako ni selekciji čija je prva zvezda vedeta Napolija

Nadali su se Gruzini značajno boljem kvalifikacionom ciklusu kada su u prva dva kola osvojili četiri boda (remi protiv Norveške kod kuće i pobeda na Kipru). Svi snovi selekcije sa severa Kavkaza o borbi za direktan plasman na Evropsko prvenstvo rasuti su već u naredne tri utakmice protiv Škotske, Španije i Norveške.Porazi u tim duelima značili su da će popularni Krstaši morati u baraž, koji su obezbedili jeseni 2022. zahvaljujući osvajanju prvog mesta u grupi C divizije Lige nacija.

Današnji ubedljiv trijumf nad Kiprom 4:0 (0:0) neće im značajnije popraviti šanse za osvajanje nekog od prva dva mesta u grupi A, ali je njim poslata jasna poruka svim potencijalnim protivnicima u martovskom doigravanju za plasman na EURO 2024.

Izabrane vesti

Nije prvo poluvreme utakmice u Tbilisiju ukazivalo da će Gruzini rezultatski posmatrano lako rešiti meč u svoju korist. Kiprani su štaviše propustili najbolju priliku u tom delu igre, kada je golman domaćih Giorgi Mamardašvili praktično izvadio loptu iz gola nakon udarca Dimitrijosa Hristofija.

Raspala se reprezentacija "Rajskog ostrva" čim je počeo nastavak. Otar Kiteišvili zatresao je mrežu Kiprana svega 40 sekundi po početku drugog poluvremena divnim udarcem sa 20 metara. Osokolila se Gruzija po izlasku iz svlačionice i zaigrala nalik meču protiv mora se priznati drastično kvalitetnije Norveške, kada je bilo 1:1 u martu. Nije propustio ni Hviča Kvarachelija da se upiše strelce, kada je u 58. minutu elegantno "bocnuo" loptu ispod istrčalog golmana Mala. Bio je ovo 12. pogodak na 26. utakmici u reprezentativnom dresu za 22-godišnju zvezdu Napolitanaca.

Potpuno su se do kraja opustili i Hvičini saigrači, a još jedan lep gol postigao je igrač grčkog Panetolikosa Levan Šengelija, filigranskim šutem sa 15 metarta. U poslednjim trenucima konačnih 4:0 postavio je nesuđeno pojačanje Crvene Zvezde Žorž Mikautadze pogotkom iz penala.

Koliko je Kipar nemoćan u poslednje vreme dovoljno govori i podatak da na takmičarskoj utakmici nije trijumfao još od septembra 2022. i Lige nacija, a da od marta 2021. čeka na trijumf u jednoj kvalifikacionoj utakmici za veliko takmičenje.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - GRUPA A

Gruzija - Kipar 4:0 (0:0)

/Kiteišvili 46, Kvarachelija 58, Šengelija 82, Mikautdze 90+5 pen/

20.45 Norveška(3,90)(3,50)Španija(2,05)



tagovi

Fudbalska reprezentacija Gruzijereprezentacija KipraKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara