Alesandro Del Pjero (Reuters)
Alesandro Del Pjero (Reuters)

I Aleks Del Pjero pred odlaskom u Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 19:26

Arapi se pojačavaju u svim linijama

Saudijska Arabija je ove godine napravila zemljotres na fudbalskoj pijaci dovođenjem gomile zvučnih igrača i trenera u tamošnje klubove.

Prednjačili su najveći klubovi Al Hilal, Al Nasr, Al Ahli i Al Itihad koji su na Arabijsko poluostrvo doveli Kristijana Ronalda, Nejmara, Karima Benzemu, Engola Kantea, Rijada Mareza, Džordana Hendersona, Fabinja… Došla su i poznata trenerska imena poput Stivena Džerarda, Žorža Žezusa, Matijasa Jajslea

Izabrane vesti

A Saudijci sada žele poznate face i u kancelarijama. Poziv je dobio Alesandro Del Pjero. Al Nasr za koji igraju Ronaldo, Mane, Brozović, Laporta, Otavio, Fofana i drugi želi slavnog Italijana na funkciji sportskog direktora.

Del Pjero je juče doputovao u Dubai gde kao ambasador Serije A promoviše italijanski fudbal na Bliskom istoku. U narednim danima će posetiti saudijsku prestonicu Rijad gde će obaviti pregovore sa ljudima iz Al Nasra. Ponuda je već spremna i Italijan ozbiljno razmišlja o njoj s obzirom da od povratka u Juventus nema ništa.

Nadali su se navijači Stare dame da će legendarni kapiten dobiti neku funkciju u menadžmentu kluba posle odlaska Andree Anjelija sa čela kluba ali očigledno da za Pinturikija nema mesta u Juventusu. Del Pjero je i igračku karijeru morao da završi u Australiji iako je želeo da to bude u Juventusu, ali Anjeli nije tako mislio. Duže od 10 godina je Del Pjero van svih Juventusovih planova, a trenutno radi kao stručni konsultanat na Skaj televiziji.   

Kako ni ovog leta nije došao poziv iz Torina, slavni napadač bi mogao da prihvati posao u Al Nasru. Tamo je već na funkciji generalnog direktora Italijan Gvido Fjenđa koji je istu funkciju oabvljao u Romi od 2019. do 2021. godine. I spreman je da sportski sektor prepusti u ruke jednog od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena.


tagovi

Alesandro Del PjeroAl Nasr

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara