(©MN Press)
(©MN Press)

I Nikola Petrić u Saudijskoj Arabiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 20:17

Napredak izašao u susret jednom od najbolje ocenjenih igrača Mozzart Bet Superlige posle ponude sa Bliskog istoka, a on krenuo putem Miloša Krunića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Jedan od najboljih golmana Mozzart Bet Superlige i, prema svemu viđenom, igrač sezone u Napretkovom dresu, Nikola Petrić, karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji, tačnije Al Bikiriju, tamošnjem drugoligašu.

Izabrane vesti

Čuvar mreže koji se našao među deset najbolje ocenjenih igrača naše lige tako je postao 13. fudbaler koji je ove sezone napustio Kruševac. Džentlmenski se postavio Napredak prema sada već bivšem čuvaru gola, s obzirom da mu, i pored važećeg ugovora, nije smetao da dobije papire za odlazak.

Petrić je već drugu sezonu zaredom, prema mnogim parametrima i ocenama, praktično drugi najbolji golman lige, posle Milana Borjana iz Crvene zvezde. Najpre u dresu Proletera, koji je pretprošli šampionat završio u rangu nižu, a sada u dresu Čarapana, gde je bio jedan od nosilaca igre preko koje je Napredak izbegao scenario kluba iz Novog Sada.

“Zahvalio bih se svog agentu, Mladenu Lazareviću, koji me je najpre doveo u Napredak, a sada u Saudijsku Arabiju. Da nije bilo njega i Napretka, ne bih ni ostvario ovako veliki transfer, najbolji u mojoj karijeri, što se tiče finansija. Znamo svi da je sada ekspanzija u Arabiji, da svi žele da idu tamo, čak i velike svetske zvezde. Jako sam srećan što sam došao na to tražište i nadam se da ću opravdati poverenje koje mi je ukazano”, rekao je Nikola Petrić.

Neće ovo 32-godišnjem igraču biti prvi odlazak u inostranstvo, s obzirom da je nosio dresove švedske Bromapokjarne, grčkog Panačaikija i jermenskog Ararata, ali je jasno da će biti najunosniji transfer u dosadašnjem toku karijere. Petrić je rođen u Čačku i ponikao je u Borcu, a u Srbiji je još igrao za Mladost iz Lučana, Čukarički, Proleter i Napredak i svuda ostavio pravi trag.

Kruševački superligaš je već našao zamenu za Petrića, jer je pod Bagdalu juče stigao Vladimir Bajić i potpisao jednogodišnji ugovor. Sada već bivšem golmanu Napretka će novi saigrač biti nekadašnji, baš iz dresa tima iz Lazarevog grada, štoper Nemanja Kojčić.



tagovi

Nikola PetrićNapredak KruševacLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara