(© Reuters)
(© Reuters)

I surovo zna da bude lepo: Nezapamćena dominacija Rendžersa nad Seltikom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.05.21. | 15:02

U petom ovosezonskom derbiju čak četvrta pobeda za tim Stivena Džerarda

To se zove dominacija. Vratila se titula na Ajbroks park u velikom stilu posle deset godina čekanja, a pozlaćena je pobedama u derbijima. Skoro svaki put ove sezone kad bi Glazgov Rendžers preko puta ugledao zeleno-bele dresove demonstrirao bi silu. Pet derbija, četiri pobeda. Da niko iz Seltika ne može „a“ da kaže kako naslov prvaka Škotske nije zaslužen.

U oktobru je bilo 2:0 na Seltik parku, 2. januara minimalac na Ajbroksu, u martu 1:1 na stadionu najvećeg rivala, pre dve sedmice 2:0 u FA kupu, a ove nedelje čak 4:1 za sastav Stivena Džerarda u 36. kolu Premijer lige Škotske.

Izabrane vesti

Strelci za novog prvka bili su Kemar Ruf u 26. i 57, Alfredo Morelos u 33. i veteran Džermejn Defo u 92. minutu, dok je za za tim Džona Kenedija bio precizan samo Odson Eduard na isteku pola sata igre.

Ovo je prvi put posle 20 godina i vremena Dika Advokata na klupi da je Glazgov Rendžers završio sezonu bez poraza od najvećeg rivala. Koliko je bio superioran pokazuje činjenica da je Seltiku pobegao 23 boda, da mu je ovo bila 30 pobeda u 36 rundi i da je jedan od retkih timova u Evropi bez poraza. Teško je očekivati da će Livingston ili Aberdin u poslednje dve runde uraditi ono što niko nije.

Surovo!

Pritom, lepo, efektno, efikasno. Kao i u prethodnim okršajima, Rendžers je bio za koplje, možda i dva, kvalitetniji sastav. U svakom potezu video se smisao za kombinatoriku i ideju. Još kad se na to nasloni izraženi fajterski stav Džerarda i disciplina kad je to trebalo jasno je zašto je je u svim segmentima nadvisio protivnika. Prvi put od 2011. dao mu je četiri gola. Ne zna se koji je lepši: da li prvi Rufov (grudima u stilu Pipa Inzagija), možda onaj iz vazduha, eventualno fenomenalno zakucavanje Morelosa pod prečku ili driblinzi iskusnog Defoa koji su prethodili egzekuciji.

Seltik je samo u prvih 20-ak minuta bio bolji, stvarao šanse – tad je Rendžers imao sjajnog golmana Alana Mekgregora – uspeo je da izjednači preko Odsona Eduara, ne i da, posle isključenja Kaluma Mekgregora, izbegne poraz na poslednjem Old Firmu iskusnog štopera Skota Brauna koji posle 44. derbija odlazi u penziju.



tagovi

Old FirmGlazgov RendžersSeltikAlfredo MorelosAlfredo MoralesDžermejn Defo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara