Romario Ibara (©AFP)
Romario Ibara (©AFP)

Ibara pregazio Klub Ameriku: Pačuka izaziva Atlas u borbi za meksički tron (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 06:39

Klausura: Lider posle ligaškog dela sezone u revanšu polufinala plej-ofa pobedio velikana iz Meksiko Sitija sa 3:0. U prvom meču na stadionu Asteka je bilo 1:1

Za titulu u šampionatu Meksika, u formatu Klausure, boriće se Pačuka i Atlas.

Ekipa iz Gvadalahare je u nedelju ujutru u trileru u San Nikolasu golom iz penala u 10. minutu sudijske nadoknade uspela da izbaci Tigres, i pored poraza od 4:2, dok je drugi finalista Pačuka. Lider posle ligaškog dela sezone je u revanšu polufinala plej-ofa razbio Klub Ameriku sa 3:0 na svom terenu. U prvom meču na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju bilo je 1:1.

Izabrane vesti

Klub Amerika je zaigrala mogo bolje u poslednja dva meseca posle smene Argentinca Santijaga Solarija, ali nije mogla više protiv raspucanog domaćina i ekvadorskog veziste Romarija Andree Ibare. Reprezentativac ove južnomaričke države je s dva gola trasirao put svom timu do borbe za titule. Pačuka je bila šest puta šampion Sombrerosa, a poslednji put u Klausuri 2016. godine.

Domaćin je nošen hukom s tribina krenuo silovito. Legendarni golman gostiju Giljermo Očoa na startu je dva put spasavao svoj tim, ali već u 13. minutu Ibara dovodi Pačuku u vođstvo posle odličnog prodora Urtada. Ekvadorcu nije bilo teško da s nekoliko metara ubaci loptu u nebranjenu mrežu.

Nisu se domaćini zadovoljili minimalnom prednošću. Nastavili su da kidišu na gol tima iz prestonice, a u finišu prvog poluvremena Erik Sančez je sa 25 metara matirao Očou. Padala je jaka kiša, a udarac je bio neodbranjiv i za takvog asa kao što je legendarni golman reprezentacije Meksika. Sve dileme oko pobednika rešio je Ibara u 65. minutu.

Dve utakmice se igraju i u finalu plej-ofa. Za tri dana domaćin je Atlas u Gvadalahari, a narednog vikenda je u Pačuki odluka o novom šampionu Klausure. Atlas ima šansu da objedini krunu u Meksiku jer je krajem prošle godine slavio i u Aperturi.

Prošle godine u Klausuri šampion je bio Kruz Azul koji je ovog meseca ispao već u četvrrtfinalu plej-ofa od Tigresa.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

MEKSIKO, KLAUSURA – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

Tigres - Atlas 4:2 (0:1) /prvi meč 0:3

/Žinjak 54pen, 59, 74pen, Lihnovski 81 – Kvinones 45, Roča 90+10pen/

Ponedeljak

Pačuka – Klub Amerika 3:0 (2:0) /prvi meč: 1:1

/Ibara 13, 65, Sančez 44/



tagovi

MeksikoMeksiko 1Klub AmerikaPačuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara