Ifet Đakovac (©MN Press)
Ifet Đakovac (©MN Press)

Ifet Đakovac - spona između odbrane i napada, gol protiv Voždovca potvrda uspona forme

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.10.22. | 12:43

Vezista namestio gol Mirčevskom, pa evrogolom zaokružio svoju sjajnu partiju.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Rekao je Žarko Lazetić da je uprava odradila dobar posao izborom igračkog kadra i da to omogućava dosta prostora za rotaciju. U pobedi TSC-a nad Voždovcem u 15. kolu Mozzart Bet Superlige zasijala je cela ekipa a naročito vezni red. Luka Ilić je ponovo bio motor ekipe, Martin Mirčevski sa klupe dao gol, ali ne izostaje ni uloga Ifeta Đakovca, koji se učvrstio u prvoj postavi i ove sezone pomera granice svojim nastupima. Reklo bi se da igra najbolji fudbal u karijeri.

Izabrane vesti

Mladi igrač sredine terene u ekipi Žarka Lazetića dobija prostora i beleži sjajan učinak. Na 14 utakmica je zabeležio pet golova i jednu asistenciju a protiv Voždovca je objedinio svoj učinak, prvo namestio gol Mirčevskom, koji mu je uzvratio istom merom na kraju utakmice. TSC je protiv Voždovca igrao strpljivo a otpor protivnika je slomljen tek u završnici prvog dela:

Ušli smo dobro u prvo poluvreme, vršili smo konstanto pritisak, nismo im dozvolili da igraju njihovu igru. Dobro su se branili ali smo uspeli da postignemo taj jedan gol“, navodi Đakovac.

Crveni karton je promenio tok utakmice, ali Topolčani nisu želeli previše da žure iako su vodili jednim golom razlike. Upravo su potezi Đakovca doneli miran kraj:

Jeste svakako crveni karton uticao, ali strpljivo smo čekali da damo taj drugi gol, nismo hteli da jurimo previše napred. Ja sam uspeo da asistiram i da postignem gol. Poraslo mi je samopouzdanje posle utakmice sa Mladost GAT i posle toga sam nastavio da igram sve bolje“.

Na kraju utakmice akcija za TV ekrane. Mirčevski izvodi korner, dodaje loptu saigraču koji stoji usamljen i postiže efektan pogodak:

Bila je izmena, Jovanović je izlazio i igrači Voždovca nisu gledali, ja sam zvao Mirčevskog i podigao ruku, on mi je dodao i uspeo sam da pogodim. Sličan gol kao onaj protiv Ferencvaroša, samo je ovaj lepši“, navodi uz osmeh igrač sredine terena i nastavlja:

Imam tu slobodu da mogu da šutiram sa distance. To je sve ređe u modernom fudbalu, uvek se gleda da se gol postigne iz uigrane akcije“.

Neki kažu da je ofanzivni vezista, drugi da je defanzivni, ali Đakovac igra sve u sredini terena. Rečnikom popularne simulacije Fudbaler menadžera „box-to-box“ vezistu:

Da, ja sam baš taj tip igrača. Vraćam se u odbranu i spuštam se dole po loptu i tada prelazim na poziciju zadnjeg veznog. Kada uzmemo loptu onda imam tu slobodu da se podignem gore i učestvujem u izgradnji napada. Ranije je moja uloga bila čisto defanzivna, kada sam tek došao u TSC dok je tim vodio Mladen Krstajić“.

Delovalo je da će možda dolazak Luke Ilića da ugrozi njegovu poziciju u timu ali ovaj tandem funkcioniše odlično:

Ne, dolazak Luke Ilića nije uticao nikako na moju poziciju u timu. Sarađujemo odlično i Luka je stvarno vrhunski igrač“, ističe Đakovac koji je nedavno produžio ugovor sa TSC-om do 2025. godine.

Za kraj, na pitanje zašto nosi broj 35 Đakovac odgovara:

Uvek sam nosio osmicu ali pošto je taj broj bio zauzet, tri plus pet daje osam“.



tagovi

Ifet ĐakovacTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara