Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Igračima Barselone bilo zabranjeno da startuju na Mesija tokom treninga

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.12.23. | 14:48

Žan-Kler Todibo otkrio zanimljivost iz perioda provedenog u katalonskom gigantu

Kada u timu imate najboljeg igrača na svetu, jasno je da ćete učiniti sve da ga zaštitite od povreda. To nije uvek moguće, jer na utakmicama u velikoj meri zavisi od ponašanja protivničkih igrača, ali makar na treninzima situacija može da se kontroliše. To su i radili u Barseloni dok je dres katalonskog kluba nosio Lionel Mesi.

Bivši igrač Barselone, 23-godišnji Francuz Žan-Kler Todibo, izjavio je da je - dok je on bio član petostrukih osvajača Lige šampiona - igračima bilo zabranjeno da startuju na slavnog Argentinca tokom treninga.

Izabrane vesti

"U Barseloni nam nisu dozvoljavali da startujemo na Mesija tokom treninga. Možda zvuči ludo, ali tačno je. Morali smo da budemo oprezni", prisetio se štoper Nice u razgovoru za sajt Lige 1.

Reprezentativac Francuske kaže da mu je takva odluka kluba razumljiva.

"To je normalno, jer je on najbolji i ne želiš da bude povređen".

Žan-Kler Todibo je u Barselonu došao iz Tuluza januara 2019. za 1.000.000 evra, ali nije uspeo da se nametne. Sakupio je samo četiri nastupa, a posle pozajmica Šalkeu, Benfiki i Nici, leta 2021. klub sa Azurne obale otkupio je njegov ugovor za 8.500.000 evra. Vremenom je postao jedan od najboljih štopera Lige 1 i reprezentativac svoje zemlje, a njegovo ime dovodi se u vezu sa transferom u Mančester Junajted. Ovaj put za čak 30 puta veći iznos nego što ga je Barselona svojevremeno platila, odnosno 30.000.000 evra.



tagovi

Lionel MesiBarselonaŽan Kler Todibo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara