Gonzalo Iguain (Printscreen)
Gonzalo Iguain (Printscreen)

Iguainove suze i najava kraja velike karijere: Dolazak u Majami jedna od najboljih odluka

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.22. | 21:43

Argentinac kači kopačke o klin na kraju MLS sezone 2022

River Plejt, Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan, Čelsi... Svi ovi klubovi staju u fudbalski CV Gonzala Iguaina. Inter Majami za koji nastupa poslednje dve godine, biće upamćen kao poslednji na toj listi. Popularni Pipita je sazvao konferenciju za medije i obelodanio da će sa krajem MLS sezone 2022 okončati prebogatu karijeru.

Karijera duga 17 godina, karijera u koju staje 14 klupskih trofeja, karijera autentične devetke... Karijera od blizu 800 utakmica, 365 golova, 127 asistencija.

Izabrane vesti

"Osećam bol u duši. Govorim zbogom fudbalu, profesiji koja me je učinila privilegovanim", rekao je Argentinac.

Tri titule prvaka Španije sa Kraljevskim klubom u kojem je isporučivao sjajne brojke, ali iz sezone u sezonu nije dobijao adekvatnu minutažu. Prodat je Napoliju za 39.000.000 evra i automatski zapalio Apenine. Bio je toliko nezaustavljiv podno Vezuva da je Juventus leta 2016. platio Napolitancima neverovatnih 94.000.000 evra za Argentinca. Nisu Bjankoneri ostali imuni na 36 pogodaka u Seriji A takmičarske 2015/16 i učinak vredan titule Capocanonierea, ali i rekorda italijanske elite koji je četiri godine kasnije izjednačio Čiro Imobile.

"Kada je Juventus odlučio da aktivira moju otkupnu klauzulu, to je bilo neverovatno. Postao sam najskuplji Argentinac u istoriji fudbala. Nisam mnogo uradio u Milanu i Čelsiju, ali sam počastvovan što sam nosio njihove dresove. Želim da zahvalim Juventusu, jednom od najvećih klubova Evrope. Vreme provedeno tamo bilo je divno. Upoznao sam prijatelje i osećao se privilegovano."

Sa Juventusom je postao trostruki uzastopni šampion Serije A, pomogao Staroj dami da se 2017. godine domogne finala Lige šampiona. Nažalost, izgubio ga je od bivšeg mu Real Madrida. Taj trofej mu nedostaje, kao i Svetsko prvenstvo. A mnogi se i dalje pitaju šta bi bilo da je u finalu 2014. godine protiv Nemačke unovčio onaj zicer što mu je nesvakidašnjom greškom za svoje standarde poklonio Toni Kros. Takve šanse je Pipita u karijeri rešavao sa 90 posto uspešnosti, ali zatajio je kada je bilo najvažije. Znaju svi šta se kasnije desilo i kako je Mario Gece u 116. minutu doneo Pancerima svetski tron.

Od 2018. godine Iguainova karijera je krenula silaznom putanjom. Tražio se u Milanu, Čelsiju, pa ponovo u Juveu, ali u njemu više nije bilo fudbala za najviši evropski nivo. Sreću je pronašao u MLS-u.

"Odluku sam doneo pre tri, četiri meseca. Obratio sam se upravi kluba i pronašli smo rešenje. Kada sam stigao ovde, to sam učinio sa velikim zadovoljstvom i uživao sam u fudbalu. Zapravo, prestajem da igram u jednom od najboljih momenata moje karijere. Ove sezone sam se dosta zabavljao. Uvek sam zamišljao da završavam karijeru baš na ovakav način. Pronašao sam u Majamiju sjajnu ekipu i želim da zahvalim momcima što su mi povratili fudbalsku strast. Nisam očekivao da ću pronaći sve ovo u MLS-u. Ovo je najteža odluka za fudbalere, ali radije ću prestati u ovom stadijumu karijere. Devet godina u dresu Argentine, učešće na tri Svetska prvenstva je nešto najbolje što mi se desilo. Mogu samo da budem zahvalan", zaključio je Pipita sa suzama u očima.

IGUAINOVA KARIJERA KROZ BROJKE

River Plejt: 41 utakmica, 15 golova, 1 asistencija

Real Madrid: 264 utakmice, 121 gol, 56 asistencija

Napoli: 146 utakmica, 91 gola, 26 asistencija

Juventus: 149 utakmica, 66 golova, 16 asistencija

Milan: 22 utakmice, 8 golova, 3 asistencije

Čelsi: 18 utakmica, 5 golova,

Inter Majami: 67 utakmica, 27 golova, 11 asistencija

Argentina: 75 utakmica, 32 gola, 14 asistencija

Ukupno: 782 utakmice, 365 golova, 127 asistencija


tagovi

Gonzalo Iguain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara