FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Ima li bolje preporuke Piksiju: Babić zaustavio prvog favorita za titulu i našao se u idealnom timu

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 18:36

Srpski defanzivac u Rusiji prikuplja pohvale na sve strane, odličan početak proleća mogao bi da zainteresuje selektora

Svakom narednom sedmicom Srđan Babić potvrđuje status jednog od najisplativijih novajlija u ruskoj Premijer ligi. Od kada je stigao za obeštećenje od 5.000.000 evra iz Almerije, nekadašnji defanzivac Crvene zvezde postao je nezamenjiv u startnoj postavi moskovskog Spartaka. Prethodno sedmice mogli ste da čitate o tome koliko je 27-godišnji štoper voljen među saigračima, a u prvoj utakmici prolećnog dela sezone još jednom je momak iz Banjaluke pokazao zašto bi selektor Srbije Dragan Stojković mogao najozbiljnije da razmišlja o Babiću, kao igraču koji će biti redovan u startnoj postavi Orlova.

Crveno-beli su odigrali nerešeno bez golova u utakmici koja je bar na papiru najteža u sezoni - na gostovanju u Sankt Peterburgu protiv Zenita. Nije petostruki uzastopni šampion iskoristio kiks lidera Krasnodara, a u tandemu sa Paragvajcem Aleksisom Duarteom bio je Babić među najzaslužnijima za pozitivan ishod pred 58.000 gledalaca na Gasprom Areni. Za odličnu partiju nekadašnji štoper Crvene zvezde nagrađen je mestom u najboljijh 11 igrača 19. kola.

Izabrane vesti

Jeste Babić redovno dobijao Piksijeve pozive tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, ali je sve do poslednjeg kola i duela sa Bugarskom šansu dobijao na kašičicu. Možda se u tom novembarskom duelu u Leskovcu srpska odbrana nije nimalo proslavila protiv Kirila Despodova, Georgija Ruseva i drugova, ali je zlatni orlić sa Novog Zelanda u finišu utakmice dao gol za 2:2 i tako matematički obezbedio prvi plasman Srbije na kontinentalnu smotru posle 24 godine.

(1,68) Spartak Moskva (3,70) Fakel (5,40)

U dresu državnog tima, Srđan je do sada odigrao sedam utakmica, počevši od debija protiv Švedske u B diviziji Lige nacija septembra 2022. godine. Zapažene igre u Almeriji prethodne sezone, naplatio je Babić transferom u Rusiju, a u slučaju da u ritmu sa prolećnog starta nastavi i u naredne dve utakmice do reprezentativnog termina, utisak je da bi na terenu mogao da se nađe već od prvog minuta za prijateljske duele protiv Rusije 21. marta i Kipra 26. marta.

Babić je podsetimo u meču sa Bugarima bio deo štoperske trojke, zajedno sa Nikolom Milenkovićem i Nemanjom Gudeljom. Samo mesec ranije u duelu sa Crnom Gorom u Beogradu, selektor Stojković odlučio se pored sigurnog Milenkovića, za Miloša Veljkovića i Strahinju Pavlovića.

Imao je strateg Orlova pregršt probema u nameri da zategne zadnju liniju tokom dosadašnjeg toka mandata na klupi Orlova, a na manje od tri i po meseca pred prvi susret na Evropskom prvenstvu protiv Engleske (16. juna), jasno je da kvantiteta u defanzivi ima. Sa ovakvim Babićem ljubitelji fudbala u Srbiji mogli bi da se nadaju i većem kvalitetu celokupne odbrane.



tagovi

Srđan Babićfudbalska reprezentacija SrbijeSpartak MoskvaRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara