Ime koje treba zapamtiti

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 13:16

Ako ovako nastavi, nema dileme da ćemo ga uskoro gledati u nekom većem klubu

Mohamed Buja Turej.

Ime koje ovdašnjim poznavaocima fudbala verovatno ne znači ništa, ali i ime koje se ovih dana često pominje po švedskim sportskim portalima. Ofanzivac iz Sijera Leonea nastupa za Jurgorden kao pozajmljeni igrač belgijskog Sint Trojdena, ali ako ovako bude nastavio, velike su šanse da ćemo 24-godišnjaka gledati u nekom većem i poznatijem klubu. Pažnju na sebe skrenuo je sa šest golova u prvih 13 kola Alsvenskana i sada deli četvrto mesto na listi strelaca sa još šestoricom fudbalera među kojima je i naš Nikola Đurđić

Izabrane vesti

Još jedan razlog zašto se Turej provlači po novinskim stupcima jeste njegov klub Sint Trojden koji bi mogao dobro da profitira, nakon što Tureju istekne pozajmica u Jurgordenu prvog decembra. Iz belgijskog kluba uveravaju da još nisu dobili nikakve ponude za igrača, ali jasno je da bi čitava situacija mogla da se preokrene tokom noći.
"Turej je srećan u Jurgordenu i ide mu dobro. Još uvek nismo dobili nikakve zvanične ponude za njega", tvrde funkcioneri Sint Trojdena.  

Tamnoputi napadač mogao bi da se nađe u problemu, ukoliko večeras protiv AFC Eskilstune zaradi javnu opomenu, pošto bi u tom slučaju propustio veliki derbi sa Malmeom u sledećoj rundi.

Što se tiče same utakmice, igrao Turej ili ne, ukoliko ga trener poštedi, ovo je par sa kojim ne bi trebalo da imate bilo kakvih dilema: dok Jurgorden igra veoma dobro, momci s druge strane terena "zakucani" su za samo dno, a jedinu pobedu u šampionatu zabeležili su na otvaranju sezone. Jurgorden je veliki favorit. Eskilstuna je fenjeraš elitnog ranga švedske elite i jednom nogom je već u nižem rangu. Domaći su osvojili samo sedam bodova. Sa druge strane gosti su neumoljivi. Vezali su šest trijumfa. Na pet od pomenutih šest utakmica Đurgardena došlo je 2-3 gola. Dvojka je "sigurna", ali ne očekujemo više od dva pogotka.

Za kraj, bacite pogled na kompilaciju golova napadača Jurgordena:

Ne zaboravite da, pored samih utakmica, u MOZZART kladionicama možete prognozirati i ishod ovosezonskog Alsvenskana, odnosno budućeg šampiona. 

Sve kvote potražite na sajtu mozzartbet.com.

ŠVEDSKA 1 - 14. KOLO

Subota
Kalmar - AIK 0:1 (0:0)
Geteborg - Sundsval 2:1 (2:0)
Sirijus - Estersund 1:1 (0:0)
Malme - Erebro 2:1 (1:1)

Nedelja 
Norčeping - Heken 2:1 (1:0)
Hamarbi - Falkenberg 6:2 (3:0)

Ponedeljak
19.00: (5,70) AFC Eskilstuna (3,60) Jurgorden (1,67)
19.00: (1,75) Elfsborg (3,60) Helsingborg (4,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara