Miodrag Ješić (©Starsport)
Miodrag Ješić (©Starsport)

IN MEMORIAM: Poginuo Miodrag Ješić

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.12.22. | 13:01

Bivši igrač i trener Partizana izgubio život u saobraćajnoj nesreći

Nekadašnji trener Partizana, OFK Beograda i Radničkog iz Niša, te brojnih inostranih klubova, Miodrag Ješić (64), nastradao je u četvrtak u saobraćajnoj nesreći na putu Ruma - Jarak. Tužnu vest potvrdio je FK Partizan objavom na društvenim mrežama.

Ješić je i kao igrač bio deo crno-belih, a nastupao je i za turske klubove Altaj i Trabzon. Trenersku karijeru počeo je 1997. godine u Nišu, a poslednji klub u raznovrsnoj biografiji bio mu je Al Šola iz Saudijske Arabije, s kojim se rastao u septembru ove godine.

Izabrane vesti

Sa Partizanom je kao igrač osvojio titulu 1983. godine, dok je kao trener najuspešniji bio u CSKA iz Sofije, s kojim je 2005. osvojio prvenstvo, a godinu dana kasnije i Kup Bugarske i u Svaksenu iz Tunisa, sa kojim je 2000. bio najbolji u arapskoj Ligi šampiona.

Na klupi crno-belih sedeo je u dva navrata. U sezonama 1999/2000. i 2006/2007. U prvom mandatu Partizan je osvojio drugo mesto u domaćem prvenstvu, sa četiri boda manje od Crvene zvezde, ali je u 40 utakmica postigao 111 golova, što je i dalje klupski rekord.

Dres Partizana Miodrag Ješić je nosio 148 puta. Igrao je u odbrani, ali je dao 13 golova. Bio je i reprezentativac Jugoslavije, odigrao je 25 mečeva za mladu i osam za A selekciju, za koju je dao i dva gola.


tagovi

FK PartizanMiodrag JešićIn memoriam

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara