Foto: AFP
Foto: AFP

Insinjeov agent upozorio Napoli: Nećemo pričati sa drugim klubovima do januara, ali…

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 14:35

"Pročitao sam da želimo platu od 7.000.000 evra godišnje i bonuse za potpis. Sve to je sr***e“, rekao je Vinčenco Pizakane

Januar se bliži, vreme neumitno teče, a Lorenco Insinje i Napoli nikako da pronađu zajednički jezik oko produžetka saradnje. Štaviše, čini se da nema nikakvih pomaka u pregovorima između dve strane. Problem za Napoli, mnogo veći no za samog Italijana, jer Lučano Spaleti bi mogao da ostane bez kapitena i jednog od najboljih igrača u timu, dok se Insinje ne bi previše namučio da pronađe novu sredinu, posebno što će za pola godine biti slobodan agent i već u januaru može da pregovara sa zainteresovanim klubovima.

Dakle, Aurelio de Laurentis ima još dve nedelje da podigne ponudu i do tada će, uverava agent 31-godišnjeg krila Vinčenco Pizakane, Insinje čekati.

Izabrane vesti

"Neću pričati ni sa jednim drugim klubom do januara, ali od 2. januara stvari će se promeniti. Trenutno, Insinje i Napoli su malo daleko, posebno što se tiče vremena, ali sve može da se promeni za deset minuta. Sada sve zavisi od predsednika. Od nas nije zavisilo nikada. Veliki šampion kakav je Insinje zaslužuje više vremena, ali De Laurentis nije želeo da priča sa mnom i poslao me je Đuntoliju (sportski direktor Napolija, prim.aut). Pojedini ljudi iz kluba su me čak upitali:'Gde bi Insinje uopšte mogao da ide?', kao da nije dobio nijednu ponudu", rekao je Pizakane za Korijere delo Sport.

Istina je ipak drugačija. Evropski mediji su mesecima unazad pisali o interesovanju Intera, Lacija, Milana, Juventusa, Totenhema, a čak je navodno dobio i ponudu Toronta.

"Nikad nisam bio u Torontu, ali mislim da je posle mnogo godina igranja za jedan klub teško igrati za drugi u istoj zemlji. Možda iskustvo u inostranstvu ne bi bilo tako bolno, poput onog koje je imao Del Pjero, ali to je samo moja ideja."

Italijanski mediji navode da je De Laurentis Insinjeu ponudio 3.500.000 evra za produžetak ugovora, što je za 1.500.000 manje od plate koju Italijan trenutno prima. Sam Insinje bi bio zadovoljan trenutnim primanjima bez ikakvih bonusa za potpis, koje prema rečima njegovog agenta nije ni tražio.

"Pročitao sam da želimo platu od 7.000.000 evra godišnje i bonuse za potpis. Sve to je sr***e. Ove cifre nisu realne, nije fer praviti plaćenika od Lorenca, ali prema De Laurentisovom mišljenju bonusi bi trebalo da budu najveći deo ugovora."

O samim ciframa Pizakane nije želeo da priča.

"Izbegao bih brojeve i detalje, verujemo da ponuda nije adekvatna. Problem je u tajmingu i delovanju. U dobrim smo odnosima sa De Laurentisom, ne želimo još kontroverzi, ali bi bilo pošteno da jednog dana objasnimo sve što se desilo. Kako bilo, Lorenco će do 30. juna biti veliki profesionalac, čak i ako na kraju krenemo drugim putevima", napomenuo je Insinjeov agent.


tagovi

Lorenco InsinjeNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara