Pedro Enrike (©AFP)
Pedro Enrike (©AFP)

Internasional naciljao treću u nizu, Novo Amburgo sanja prvu pobedu

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.02.23. | 22:55

Na programu 5. kolo brazilskog državnog prvenstva Gaušo

U utakmici koja važi za 5. kolo saveznog šampionata Gaušo, i koja bi mogla da bude od suštinskog značaja za nastavak prvenstva, noćas (00.30) se na stadionu Vale u gradu Novo Amburgo sastaju istoimeni lokalni tim i najtrofejniji klub države Rio Grande do Sul, Internasional. Dva tima nalaze se na potpuno različitim krajevima tabele. Koloradosi su trenutno drugoplasirani i u potrazi su za novim trijumfom i liderskom pozicijom, dok su Aniladosi samo dva boda udaljeni od dna tabele i preti im ispadanje u niži rang.

Inter nije započeo turnir onako kako se očekivalo unutar Crvenog tima. U prva dva meča remizirao je sa Žuventudom i Avenidom, a oporavak i povratak na pobedničke staze pronašao je protiv Sao Žozea i Ipirange. Ovo ga je do sada koštalo vođstva, a osim toga, njegov najveći rival Gremio nastavlja da ruši sve pred sobom i ima maksimalan učinak u prvih pet kola. Stoga su tri boda u gostima od suštinskog značaja za Inter kako se ne bi distancirao od najvećeg rivala u potrazi za prvim mestom.

Izabrane vesti

Novo Amburgo, sa druge strane, ima jednu od najlošijih kampanja na turniru i od njega jedino su lošiji samo Esportivo i Aimore, koji imaju tek po jedan osvojen bod, te tako zauzimaju poslednja dva mesta na tabeli koja vode u drugu diviziju savezne države Južni Rio Grande. Do sada se kao najveći problem Aniladosa ističe napadački sektor tima, koji je uspeo da zadrma mrežu samo u porazu od Ipirange od 3:1. Pre toga dva puta su remizirali bez golova protiv Žuventuda i Avenide i pretrpeli minimalan poraz od Sao Luisa. Sa ovim rezultatima, tim zauzima 10. poziciju na tabeli, sa samo dva osvojena boda, jednim iznad zone ispadanja.

U gostima, u poslednjem meču, Novo Amburgu je pretrpeo težak poraz, ne toliko rezultatski koliko je on uticao na i onako uzdrmano samopouzdanje ekipe. Pre svega, levi bek ekipe Nikolas Santos de Farijas, isključen pošto je dobio drugi žuti karton i to u 27. minutu meča. Uz to, protivnička ekipa Sao Luiza nije imala nekih izglednih šansi do tog trenutka, a samo deset minuta kasnije postigla je gol preko Edersona Silve. U nastavku, ekipa Novo Hamburga malo šta je bila u stanju da učini kako bi dostigla izjednačenje. Domaći tim je rutinski uspeo meč privede kraju i zabeleži minimalnu pobedu.

00.30: (6,75) Novo Amburgo (3,90) Internasional (1,47)

Pošto mu je potrebna pobeda da bi se udaljio od zone ispadanja, Novo Amburgo će se suočiti sa Internasionalom. Situacija tima je veoma komplikovana, jer znaju da nemaju mnogo prostora protiv jednog od favorita za titulu. Ali ovi problemi su takođe samo jedan deo Novog Amburga, a u prethodna dva puta koliko je tim igrao kod kuće, nije uspeo da postigne gol, u remiju bez golova protiv Avenide i Žuventuda. Pored toga, na strani Aniladosa, dosadašnji trener Žabardo Žunior je otpušten zbog loših rezultata i Edinjo Rosa bivši strateg Aimoresa će biti njegova zamena.

Pošto je takmičenje počeo sa dva nerešena rezultata, Internasional izgleda da je stupio na pobednički kolosek. Sa dve uzastopne pobede ekipa Manoa Menezesa stigla je do druge pozicije na tabeli sa osam osvojenih bodova, trenutno četiri iza rivala Gremija. Trikolori i Koloradosi su se očekivano konsolidovali kao najbolji u takmičenju, a sada kada se tempo igre poklapa sa ostalim timovima u prvenstvu, tehnički nivo ekipa postaje sve izraženiji i važniji segment. Inter ima najbolji napad u takmičenju sa 10 postignutih golova, čak sedam u poslednja dva meča, i odbranom koja je do sada primila samo tri ​​gola.

Ipak, u narednom meču, Internasional će pokušati da u gostima održi pobednički niz. Prema tome, tim Koloradosa teži će da uspostavi kontrolu nad igrom i u ovom meču, što bi značilo da će domaća ekipa trpeti pritisak od početka susreta. Osim toga, Inter može da iskoristiti i nervozu Novo Amburga koji još nije pobedio u takmičenju.

Inter ima najbolji napad i najboljeg strelca Pedra Enrikea sa četiri postignuta gola, koliko od subote ima i napadač iz rivalskog tabora, Luis Suarez. Za ovaj meč Internasional će zadrži isti tim koji je pobedio Ipirangu u prošlom kolu i verovatno će da koristi istu ofanzivnu liniju sa Vandersonom i Enrikeom, ostavljajući Alemaa na klupi.

Ova dva tima su se kroz istoriju susretala samo u duelima za državni turnir. Od 70 odigranih utakmica, Internasional je slavio 41 put, uz 21 remi, dok je Novo Amburgo zabeležio tek osam pobeda. Kolorado je postigao 117 golova, naspram 35 za Analadose. Poslednja utakmica između ovih timova odigrana je u šampionatu Gaušo 2022 i završena je nerešenim rezultatom 1:1. Najvažniji meč u istoriji između ova dva kluba odigran je 2017. godine, odlukom prvenstva, gde je Novo Hamurgo prvi put postao prvak države, savladavši Inter na penale 3:1, posle 2:2 na Beira Riju u prvom i 1:1 na Estadio do Vale u drugom meču finala.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

BRAZIL 1, GAUŠO - 5. KOLO

Subota

Gremio - Aimore 3:0 (1:0)

/Uvini 7, Suarez 62, 86/

Nedelja

Kašijas - Esportivo U TOKU

Ipiranga - Žuventud U TOKU

23.00: (2,35) Avenida (2,95) Sao Luiz (3,10)

23.00: (2,35) Sao Žoze (2,95) Braziil de Pelotas (3,10)

Ponedeljak

00.30: (6,75) Novo Amburgo (3,90) Internasional (1,47)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

BrazilInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara