Slavlje fudbalera Šefilda (© Reuters)
Slavlje fudbalera Šefilda (© Reuters)

Ispadaju iz Premijer lige, krajičkom oka vide Vembli: Bili Šarp vodi Šefild ka završnici FA kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 22:29

Lester u četvrtom minutu nadoknade savladao Brajton

Jedna noga klizi ka provaliji, druga korača ka Vembliju. I dalje je Šefild junajted glavni kandidat za ispadanje iz Premijer lige, poslednji je na tabeli elitnog ranga, mada se u poslednje vreme probudio i pokazao da se neće tako lako predati, kao i da bi mogao da napravi pomake vredne pažnje u FA kupu, pa je tako traljav stigao do četvrtfinala.

Tim Krisa Vajldera savladao je Bristol Siti (1:0) i popravio raspoloženje u inače sumornoj sezoni. Posle prvenstvenih pobeda nad Mančester junajtedom na Old Trafordu, te protiv još jednog davljenika Vest Bromvič Albiona, prizemljen je i desetoplasirani tim Čempionšipa.

Izabrane vesti

Zasluženo, pošto je domaćin sve vreme bio vidljivo bolji. Jedino što su mu bile potrebne dve trećine utakmice da razoruža uporne i fudbalski skromne goste. Učinio je to kapiten Bili Šarp sigurnom realizacijom jedanaesterca u 65. minutu, pošto je Alfi Moson igrao rukom u pokušaju da spreči pogodak. A 35-godišnji centarfor, ikona kluba, sa bele tačke poslednjih sezona retko promašuje.

Na taj način, Šefild je krunisao inicijativu koja je mogla da rezultira i ranijim vođstvom samo da je hitac Davida Mekgoldrika bio precizniji ili da istog igrača prečka nije sprečila da pogodi cilj dva minuta pre nego što je to učinio Bili Šarp.

U početne dve runde FA kupa, Šefild junajted je eliminisao Bristol Rovers i Plimut. Ponovo je dobio rivala iz nižeg ranga. U četvrtfinalu ga izvesno čeka premijerligaš. To će već biti ozbiljniji test.

U narednu rundu plasirao se i Lester. Posle porođanijih muka, dva poništena gola – po jedan sa obe strane (Čengizu Underu i Andiju Zećiriju) – velike neizvenosti, prizemljio je Brajton golom u četvrtom minutu nadoknade – 1:0.

Presudio je Keleči Ihenačoprethodno zamenio Džejmija Vardija – tako što je u završnom udarcu na utakmici dočekao centaršut Jurija Tilemansa i glavom savladao Kristijana Voltona za veliku radost Brendana Rodžersa. Takođe zasluženu, jer su Lisice bile opasnije. Možda ne kao Šefild naspram Bristola, ali su sve vreme obletale oko kaznenog prostora gostiju sa juga.

FA KUP, OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Barnli - Bornmut 0:2 (0:1)

/Saridž 21, Stanislas 88pen/

Mančester Junajted - Vest Hem 1:0 produžeci - 0:0 (0:0)

/Mektomini 98/

Sreda

Svonsi – Mančester Siti 1:3 (0:1)

/Vitaker 77 – Voker 30, Sterling 47, Gabrijel Žezus 50/

Šefild junajted – Bristol Siti 1:0 (0:0)

/Šarp 65 pen/

Lester – Brajton 1:0 (0:0)

/Ihenačo 90+4/

21.15: (2,70) Everton (3,10) Totenhem (2,75)

Četvrtak

18.30: (2,50) Volverhemton (3,10) Sautempton (3,00)

21.00: (8,00) Barnsli (5,30) Čelsi (1,35)

***Kvote su podložne promenama***


tagovi

FA kupKeleči IhenačoBili Šarp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara