Igor Tudor (©AFP)
Igor Tudor (©AFP)

Ispisao istoriju, pa digao sidro: Igor Tudor napustio Veronu

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 10:36

Kako stoje stvari, hrvatski stručnjak se seli u Tursku

Igor Tudor više nije trener Verone. To je i zvanično povrđeno od strane kluba. Dve strane su postigle dogovor oko sporazumnog raskida saradnje.

Izabrane vesti

"Teška odluka, jer sam u Veroni našao sredinu i sjajnu grupu igrača i ljudi koji su mi dozvoljavali da budem najbolji i stvorim harmoničnu situaciju zbog koje smo pravili neverovatne rezultate. Dugo sam razmišljao, pričao sa predsednikom, čiju iskrenost i transparentnost u objašnjavanju planova za narednu sezonu sam izuzetno cenio. Složili smo se ipak da ne postoje uslovi da nastavimo naš put zajedno. S ozbirom na to, odluka o rastanku je bila jedina ispravna. Veliki pozdrav gradu Veroni, u kojem sam proveo sjajno vreme. Zagrljaj za navijače koji su mi pokazali privrženost i puno sreće Helas Veroni u budućnosti", rekao je hrvatski stručnjak.

Italijanski i turski mediji spekulišu da je Tudor odlučio da napusti Veronu zbog ponude Galatasaraja. On je već kratko radio u Istanbulu 2017. godine, a izgleda da nije mogao da odbije turskog giganta po drugi put. Doduše, ovoga puta je bio u daleko boljoj poziciji, zbog sjajnih rezultata sa Veronom.

Ovaj 44-godišnji stručnjak je žuto-plave preuzeo u septembru prošle godine od Euzebija di Frančeska. Odradio je odličan posao, doveo Veronu do devete pozicije i najefikasnije sezone u istoriji kluba.

Skaj Italija prenosi i da je Verona već spremila zamenu za Hrvata, a u pitanju je bivši trener Udinezea Gabrijele Čofi. On je napustio crno-bele, a čeka ga dvogodišnji ugovor na Bentegodiju, tvrdi italijanska štampa.

Njega bi u Udinama mogao da nasledi Paolo Zaneti, koji je krajem aprila ostao bez posla u Veneciji posle ispadanja iz Serije A.


tagovi

Igor TudorVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara