Roberto Manćini (©Reuters)
Roberto Manćini (©Reuters)

Italija čeka Manćinijevo obraćanje: On bi da ostane, sprema se smena generacija

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 11:11

Izvesno je da se selektor neće menjati, bar ne sada...

Italija je ponovo ostala bez plasmana na Mundijal, javnost uveliko traži direktne krivce, dok Roberto Manćini proživljava neke od najtežih dana dosadašnje trenerske karijere.

Selektor Azura našao se na stubu srama jer je za nešto više od pola godine dozvolio da se ekipa surva sa trona Evrope do provalije koju je iskopala Makedonija, zbog čega se gotovo u satima po završetku utakmice počelo sa licitiranjem imena naslednika. U međuvremenu su se strasti delimično stišale, pa je sve izvesnije da Italija neće menjati selektora, bar ne sada.

Izabrane vesti

Utorak, 20.45: (3,80) Turska (3,45) Italija (2,00)

Na Čizmi se sa velikim nestrpljenjem iščekuje današnje Manćinijevo obraćanje na konferenciji pred rezultatski potpuno nevažnu utakmicu sa Turskom. Najviše zbog toga što svi žele da čuju Manćinijevu stranu priče i kako su protekli ovi dani posle debakla u plej-ofu za Katar, ali i da li ostaje na istoj poziciji.

U Savezu je postojala ideja o rastanku, te okretanju ka Fabiju Kanavaru i Marćelu Lipiju kao njegovom mentoru, ali je otežavajuća okolnost aktivni ugovor sa Manćinijem do juna 2026. godine koji je sada teško raskinuti bez značajnih finansijskih gubitaka. Prvi čovek Saveza Gabrijele Gravina obavio je razgovor sa Manćinijem i njegovim stručnim štabom u trening centru Koverćano, posle čega je ideja o angažovanju Kanavara i Lipija počela da bledi.

Umesto otkaza, Gravina je spreman da Manćiniju pruži novu šansu i sa njim pokuša da izgradi novi četvorogodišnji projekat koji bi uključio smenu generacija i stvaranje tima koji će otići na Mundijal 2026. godine i imati značajnu ulogu. Posle Turske Azuri će sledeću obavezu imati 1. juna na Vembliju kada će odmeriti snage sa Argentinom u Interkontinentalnom kupu kada će, bar se tako sada najavljuje, Đorđo Kjelini odigrati svoju poslednju utakmicu u reprezentaciji.

Odmah posle susreta sa prvakom Južne Amerike kreće i novo izdanje Lige nacija. Već 4. juna u Bolonji gostuje Nemačka, tri dana kasnije u Ćezeni Mađarska. Novi susret sa Engleskom igraće se 11. juna, posle čega idu na noge Pancerima.

U Italiji se uveliko spekuliše da će pored Kjelinija “zbogom“ dresu Azura reći Žoržinjo, Ćiro Imobile i Lorenco Insinje, koji su još posle Makedonije napustili Koverćano. Nije isključeno da će biti i novih dugoročnih promena u timu, ali o tome će više priče biti u narednom periodu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Sada se čeka Manćinijevo obraćanje, kada će biti jasnije da li ostaje selektor ili ne. Sa tim će se praviti i dalji planovi. Za susret sa Turskom već se najavljuje da će u napadu biti Skamaka zajedno sa Zaniolom i Raspadorijem, dok će Tonali u vezi igrati sa Kristanteom i Pesinom.



tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeRoberto ManćiniGabrijele GravinaĐorđo Kjelini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara