Italijanski stil: Daš gol, zatvoriš meč - nokautiraš protivnika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 23:02

Još jedno sigurno slavlje selekcije Roberta Manćinija (2:0), Temu Puki šokirao Ukrajinu u Kijevu (1:1), Šaćiri slomio Litvance u Sankt Galenu (1:0)

Tako je bilo na otvaranju protiv Severne Irske u Parmi, tako je bilo i večeras u Sofiji protiv Bugarske. Italija je u svom stilu stigla do još jedne važne pobede u kvalifikacijama, identičnim rezultatom kao i u prvom kolu - 2:0 (1:0).

Azuri su bili dominantni i strpljivi na stadionu Vasil Levski. Poveli su u idealnom trenutku, pogotkom Andree Belotija u 43. minutu iz penala, a onda su zatvorili sve puteve ka svom golu i sačekali pravi momenat da reše pitanje pobednika. To se dogodilo u 83. minutu, kada je pogodio Manuel Lokateli posle pravovremenog dodavanja Lorenca Insinjea.

Izabrane vesti

Insinje je bio glavni kreator situacije i kod dosuđenog jedanaesterca, kada je gurnuo loptu u prostor za Belotija, kojeg je prilično naivno faulirao iskusni Danijel Dimov.

Bugari nisu ni mogli da očekuju više kada je u pitanju konačan ishod, pošto su praktično bili bezopasni po gol Đanluiđija Donarume. Sa druge strane, selekciji Roberta Manćinija je stečeno vođstvo iz finiša prvog poluvremena donelo znatno više mogućnosti u nastavku. Dobru situaciju na startu drugog poluvremena propustio je Federiko Kjeza, dok je u 73. minutu Andrea Beloti mogao do durgog pogotka, ali je umesto mreže pogodio desnu stativu gola na kojem je stajao Plamen Iliev Ivanov. Ipak, samo deset minuta kasnije svaku dilemu po pitanju pobednika razrešio je Lokateli.

Italijani su izdvojili na čelu sa šest bodova i gol razlikom 4:0, a isti broj bodova imaju i Švajcarci, koji su golom Džerdana Šaćirija slomili slabašnu Litvaniju u Sankt Galenu - 1:0 (1:0). Ovaj meč je kasnio zbog bizarnog razloga, a to je činjenica da je jedan gol bio viši nego što je propisano fudbalskim pravilima.

Utakmica je počela 15 minuta kasnije, ali je rešena već u drugom minutu. Tome je kumovala katastrofalna greška gostujuće odbrane. Loš pas defanzivca Litvanije presekao je Bril Embolo i odmah uposlio Šaćirija, koji nije propustio priliku da zatrese protivničku mrežu iz neposredne blizine.

Ozbiljno iznenađenje viđeno je u Kijevu, gde je Finska zahvaljujući pogotku Tema Pukija u 89. minutu osvojila dragocen bod protiv Ukrajine - 1:1 (0:0).

Selekcija Andreja Ševčenka je tako prokockala dragocen bod osvojen protiv Francuske pre tri dana, iako je na ovom napornom meču povela golom Žuniora Moraesa u 80. minutu. Ipak, domaćina je večeras skupo koštao sjajni Puki, koji je lukavo prevario Vitalija Mikolenka, iznudio penal i njegovo isključenje, a onda doneo veliki bod selekciji Markua Kanerve.

Francuzi su iskočili na prvo mesto grupe D sa četiri boda, dok Ukrajina i Finska imaju po dva.

GRUPA C

Bugarska - Italija 0:2 (0:1)

/Beloti 43pen, Lokateli 83/

Švajcarska - Litvanija 1:0 (1:0)

/Šaćiri 2/


GRUPA D

Kazahstan - Francuska 0:2 (0:2)

/Dembele 19, Malij 44ag/

Ukrajina - Finska 1:1 (0:0)

/Moraes 80 - Puki 89/



tagovi

Andrea BelotiRoberto ManćiniManuel Lokateli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara