Ivica Iliev (©MN Press)
Ivica Iliev (©MN Press)

Ivica Iliev pred derbi: Rikardo ne može da me iznervira, Katai je najdominantiji srpski igrač u Superligi

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.04.22. | 09:03

Sportski direktor crno-belih upozorava svoje igrače da moraju da budu svesni da su sudijske greške “uvek na Partizanovu štetu“

Posle dugo vremena borba za titulu šampiona Srbije odlučivaće se u foto-finišu. Pred početak plej-ofa Crvena zvezda je na dva boda iznad Partizana, a već na startu doigravanja večiti derbi posle kojeg bi mnogo toga moglo da bude jasnije. Nažalost, mada već po pravilu kada je srpski fudbal u pitanju, uoči velikog megdana više se priča o sudijama no o igračima.

Partizan je tako javno zatražio da Novak Simović ne sudi 167. večiti derbi, dok Crvena zvezda odranije ima problem sa najboljim srpskim abitrom Srđanom Jovanovićem. Suprotno tome, sportski direktor crno-belih Ivica Iliev u intervjuu za Sportski žurnal traži baš Jovanovića.

Izabrane vesti

Uvek sam za najboljeg. Zar nije logično? Sećate se: nekad su se isti borili da ne sudi Mažić, tad ubedljivo najbolji. Sad ponovo? Ne kapiram kuda idemo, za šta se zalažemo: napredak, istinu, fer-plej ili prljavštinu? Čovek poslednji derbi odsudi spektakularno, jedina sporna situacija – da li je penal posle igranja rukom Erakovića, nema veze, Partizan pruži podršku jer vidi da je kvalitetan. I oni sad protiv njega? Kuda ide ovo ludilo? Pa ti pritisci, u jednom trenutku, stvarno su urodili plodom, posle – sve greške na štetu Partizana“, kaže Iliev za Žurnal.

I ponavlja...

Dolazimo u situaciju da igrači moraju da shvate, kroz sve ove godine to su mnogi od njih već učinili, uvek su greške na štetu Partizana. Jednostavno, potrebno je i protiv toga da se bore, da uvek u odnosu na protivnike budu za 20 odsto bolji“.

Ali da se vratimo mi ipak na teren. Tu je već Iliev mnogo uzdržaniji, pa stiže čak i da pohvali rivala, konkretno – Aleksandra Kataija.

Katai je najdominantiji srpski igrač koji igra ovde. Nema tu govora. U suštini, on im je negde kao Rikardo nama – 50 odsto. Zna se šta je najbolji igrač, koliko znači za ekipu, za se. To vam je tip fudbalera koji, videlo se kroz istoriju, kad igraju i kad ne igraju dobro – daju gol. Imali smo ih i mi i oni. Ne pipnu loptu – zatresu mrežu. Katai je majstor fudbal“.

Rikardo Gomeš i Ivica Iliev (©MN Press)Rikardo Gomeš i Ivica Iliev (©MN Press)

A kad smo već kod Rikarda, jeste se on ispromašivao u remiju sa Čukaričkim na Banovom brdu, ali Iliev ne zamera.

Neko postigne 30 golova dok takmičenje traje, najbolji je strani strelac u sezoni u istoriji kluba, na pragu velikog podviga da postane, možda, sveukupni takve veličine kao što je Partizan, a mi... Zamislite da ostvarite sve te rekorde! Jednostavno, dogodi se dan kad lopta neće u gol. Opet, ulazio je u sve te šanse, pravio individualne situacije sebi, izborio nedosuđeni crveni karton... nikad me on ne iznervira. Učinio bi to da je postigao dva ili tri gola u sezoni. Međutim, kad nam je već doneo toliko radosit, nije logično da svaljujemo krivicu na Rikarda. Pa, doveo nas je do ove situacije“, završava Iliev javljanje za Žurnal.


tagovi

Ivica IlievFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara