Nikola Petrić (Star Sport)
Nikola Petrić (Star Sport)

Iz Kruševca poručuju: Partizanu uvek teško pod Bagdalom

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.02.23. | 12:23

Prvi čuvar mreže Kruševljana Nikola Petrić o urađenom u prelaznom roku Napretka i očekivanjima pred prolećne borbe u šampionatu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Rešili su u Napretku da tokom januara pojačaju napadačku liniju, pa su tako pod Bagdalu ove zime stigli estonski reprezentativac Mark Oliver Rosnup, dvojac Zvezdinih bisera, Nikola Stanković i imenjak mu Knežević, kao i iskusni Uroš Ljubomirac, ali, sveobuhvatno gledajući i sigurno značajnije, u Kruševcu su zadržali kostur ekipe iz jeseni. Posle odrađene druge faze priprema u Antaliji, u kojoj je Napredak na kontrolnim mečevima zabeležio tri pobede i remi, Dušan Đorđević i saradnici pod Bagdalom spremaju ekipu za nedeljni okršaj prvog kola proleća u Mozzart Bet Super ligi, kada u Lazarev grad dolazi vicešampion Partizan.

Izabrane vesti

U svakako mnogo vedrijem raspoloženju nego posle poslednje runde jeseni, u kojoj je posle preokreta poražen u Ivanjici (2:1), Napretkov sastav iščekuje prvi duel u drugom delu prvenstva, a nikad duža pauza između polusezona nije omela plan Čarapana, o čemu svedoči i golman Nikola Petrić.

"Nikad duži period između dva dela prvenstva. Možda smo prerano završili jesenju polusezonu, jer je tako moralo, ali smo zato duže trenirali. Sve ekipe su se značajno pojačale, među njima i mi, a ja bih voleo da baš Napredak bude iznenađenje proleća", nada se iskusni čuvar gola.

Ne želi Petrić da otkriva šta vidi kao najjače adute svog tima, verujući da i u tome leži spremanje iznenađenja za Partizan.

"Stvarno smo se kvalitetno pojačali ove zime, sa par iskusnih i par talentovanih igrača, i danas smo mnogo jači sastav nego pre par meseci. Naše prednosti zadržao bih neotkrivene, a verujem da ćemo ih prikazati već na početku drugog dela prvenstva."


Jedna od njih svakako su kvalitetno određene pripreme u Beleku.

"Odlično smo radili i baš se dobro spremili. Nije mi se do sada u karijeri desilo da ne primimo ni gol na pripremama. Imali smo rivale po meri i nadam se da ćemo nastaviti u prvenstvu onako kao što smo odigrali poslednju utakmicu u Turskoj" - optimista je Petrić.


Prema raspoloženju Napretkovog čuvara mreže, jasno je pitanje - može li kruševački superligaš do zacrtanog cilja postavljenog pre početka šampionata, koji je u jednom trenutku izgledao potpuno nedostižan?

"Sigurno da možemo i svi u klubu se nadamo da ćemo igrati u plej-ofu na proleće. Istina, ima dosta timova koji su se ozbiljno pojačali pred nastavak i biće jako uzbudljivo i interesantno u prolećnom delu. Po mom mišljenju, najbitnije je da budemo disciplinovani i uvek pokažemo pobednički karakter na terenu. Siguran sam, to će nam na kraju doneti rezultat", samouvereno priča Napretkova "jedinica ".

Ipak, Čarapane u prva dva kola čekaju više nego ozbiljni ispiti, posle Partizana, ići će na noge TSC-u. Ozbiljni ispiti, ali čini se pravi da Napredak pokaže da li je namešten za iskorak u odnosu na jesen.

"Partizan uvek igra teško u Kruševcu, uostalom, kao i svaka ekipa koja nam dolazi. Nećemo da pretimo Partizanu, ali nadamo se najboljem. U Topoli će biti jako teško na terenu TSC-a, oni su, bez sumnje, jedna od najboljih ekipa u ligi. Ipak, nadamo se da ćemo osvojiti neke mnogo vredne bodove u prva dva kola", završava u istom duhu Nikola Petrić.



tagovi

Nikola PetrićNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara