Slavlje fudbalera Barselone (©Reuters)
Slavlje fudbalera Barselone (©Reuters)

Izgleda da je to ta godina, Barselona superiorno pregazila Sevilju i otišla na +8 u odnosu na Real!

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.02.23. | 22:58

Gol i asistencija Rafinje, isto napravio i Alba, katalonski gigant razbio goste iz Andaluzije - 3:0

Četiri godine Kamp Nou čeka na titulu prvaka Španije i izgleda da bi ovo mogla da bude ta u kojoj će Barselona ponovo zagospodariti Primerom! Mnogo je još vremena do kraja sezone, ali sa tragičnim Realom Barselona praktično gubi jedinog pravog konkurenta za šampionski tron, jer se i bajka Real Sosijedada polako gasi...

Ćavijeva Barsa izgleda moćno i večeras je superiorno pregazila Sevilju rezultatom 3:0 (0:0), pa je tragediju madridskog Reala na Majorki iskoristila da ode na velikih +8! Šta je sve prošla Barselona proteklih godina, koliko je samo patila zbog gotovo pogubne finansijske politike Đosepa Marije Bartomeua i njegovog razbacivanja novca čime je umalo sahranio klub... Danas sve izgleda tako bezbrižno na terenu i pre svega moćno, bez obzira na težu povredu Usmana Dembelea, a Đoan Laporta je uspeo u gotovo nemogućem zadatku, da stabilizuje finansije i ni iz čega stvori prvog kandidata za titulu kojeg Ćavi oblikuje ka konačnoj formi. Osvoji li Barsa titulu, moći će film holivudske produkcije da se napravi o periodu između dva šampionska pohoda!

Izabrane vesti

Barselonin raspored do kraja prvenstva nije preterano težak, a ako ne bude novih senzacionalnih dešavanja pitanje osvajača najvrednijeg pehara u Španiji moglo bi da bude rešeno 19. marta, kada u goste stiže Real Madrid. Do kraja sezone dva giganta španskog fudbala sastaće se još ukupno tri puta, pošto za mesec dana i onda početkom aprila sledi dvomeč u polufinalu Kupa kralja. Nema sumnje da će Barsa žrtvovati kup, možda čak i neki ozbiljniji rezultat u Ligi Evrope gde sledi dvomeč sa Mančester junajtedom, kako bi se domogla trona. Uz dolazak Reala na Kamp Nou, Ćavijevoj ekipi naruku ide i to što Atletiko Madrid stiže krajem aprila, što je uz dolazak Sosijedada krajem maja najveći izazov do kraja prvenstva.

Bez obzira na poziciju Sevilje na tabeli, očekivalo se od velikog derbija španskog fudbala mnogo više. Andalužani su i večeras pokazali, blago rečeno, potpunu bezidejnost u igri pod komandom Horhea Sampaolija koji kao da ni sam ne zna šta tačno želi od ove ekipe. Detalj neposredno pre gola Đordija Albe, kada je Đoan Đordan išao kod Sampaolija po "puškice" koje je nekoliko minuta delio saigračima i jurio ih po terenu kako bi im objasnio ko gde treba da stoji slikovito opisuje koliko je Sevilja u rasulu i da zapravo nije nikakvo čudo što je nekada "Kraljica B produkcije" sada na dva boda od zone ispadanja.

Upravo je Sampaolijevo taktičko lutanje i eksperiment sa Đordanom kao glasogovornikom na terenu doveo do toga da sve ono što je Sevilja gradila skoro sat vremena padne u vodu. Đordi Alba iskoristio je prelepu i pravovremenu loptu Franka Kesija u srcu kaznenog prostora, između Rekika i Badea, kojima je poveznica u odbrani bio Nemanja Gudelj, dovolljno jaku da bek sa kapitenskom trakom oko ruke pravovremeno utrči i matira nemoćnog Bona. Španac, koji je zajedno sa Đerarom Pikeom i Serhijem Busketsom bio svojevremeno uvršten na listu za odstrel na kraju je preživeo seču i sada vodi Barselonu do dugo čekanog trofeja. Njegov gol pogledajte OVDE.

Albin je bio i gol za 3:0, kada se u listu strelaca upisao i Rafinja. Brazilac je apsolutno zaslužio da se upiše u listu strelaca jer je odigrao još jednu vrlo dobru partiju koju je pored gola uobličio i asistencijom za Gavijev pogodak i 2:0 na semaforu. Barsa je maksimalno iskoristila potpunu konfuziju u protivničkim redovima i bukvalno za dvadeset minuta rešila utakmicu sa mnogo autoriteta! Njihove pogotke vidite OVDE i OVDE.

U Barsi sada sa mirom mogu da spremaju gostovanje Viljarealu i nekadašnjem treneru Kikeu Setjenu, posle čega sledi i prvi meč nokaut faze Lige Evrope sa Mančester junajtedom na stadionu Kamp Nou 16. februara...

PRIMERA – 20. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Kadiz 4:1 (3:1)

/Sanset 10, 35, 75 Alvarez 44 - Eskalante 25/

Subota

Espanjol - Osasuna 1:1 (0:1)

/Brajtvajt 59 - Budimir 44/

Elče – Viljareal 3:1 (2:1)

/Milja 3, 45+3pen, 52pen – Moreno 22/

Atletiko Madrid – Hetafe 1:1 (0:0)

/Korea 60 – Unal 83 pen/

Betis – Selta 3:4 (2:2)

/Huanmi 9, Kanales 23, Fekir 84 pen – Larsen 6, Vejga 22, 56, Aidu 70/

Nedelja

Majorka - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Naćo 13 ag /

Đirona - Valensija 1:0 (1:0)

/Garsija 64/

Sosijedad - Valjadolid 0:1 (0:0)

/Larin 73/

Barselona - Sevilja 3:0 (0:0)

/Alba 58, Gavi 70, Rafinja 79/

Ponedeljak

21.00: (1,85) Rajo Valjekano (3,50) Almerija (5,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

RafinjaĐordi AlbaGaviBarselonaSevilja

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara