Izgleda je došao kraj Juventusove vladavine! Insinje srušio Damu i sačuvao Gatuza, Milan ima osam dana da otvori put ka "skudetu" (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.02.21. | 20:01

Stara dama promašila mnogo šansi u drugom poluvremenu, Napolitanci krunisali bolju igru na otvaranju meča i stigli do velike pobede - 1:0

Dominaciji je izgleda došao kraj. Juventus posle dvet godina apsolutne vladavine više nema situaciju u svojim rukama kada je u pitanju osvajanje "skudeta". Stara dama je pala u Napulju (0:1), pa Milan večeras može da dođe do ogromnih +10. Rosoneri sada u potpunosti imaju situaciju u svojim rukama i u narednih osam dana mogu sebi da otvore put ka šampionskoj titulu, ako savladaju Speciju i Inter.

Napoliju se večeras konačno vratilo za neke nesrećne propuste u proteklom periodu. Ekipa Đenara Gatuza je slavila golom Lorenca Insinjea iz penala u 31. minutu, pa se izjednačila Romom i Lacijem na deobi četvrtog mesta. Napolitanci nisu blistali, iskoristili su dobro otvaranje utakmice, a onda u drugom poluvremenu uspeli da se odbrane pred žestokim naletima devetostrukog uzastopnog šampiona Italije. Domaći igrači su večeras u igrali za temperamentnog stratega, što se videlo i prilikom slavlja na kraju meča, pa se čini da su mu sačuvali trenersku poziciju na stadionu Dijego Armando Maradona.

Izabrane vesti

Gatuzo je dobro motivisao svoju ekipu, što je bilo ključno u prvom delu utakmice. U 17. minutu je sudija Doveri propustio priliku da dosudi jedanaesterac kada je lopta pogodila Đorđa Kjelinija posle udarca Nikole Maksimovića glavom. Već u narednom napadu veliku šansu je imao Lozano, a onda je konačno sviran penal za domaće. Kjelini je potpuno bespotrebno celom šakom udario Rahmanija u lice prilikom duela u skoku, usledila je rakcija iz VAR sobe i najstroža kazna. Insinje je imao dovoljno samopouzdanja da preuzme odgovornost i pogodi mrežu Vojćeha Ščensnog.

Napolitanci su u finišu prvog poluvremena mogli do drugog gola, ali je Insinjeov udarac iz slobodnog udarca uspeo da odbrani Poljak.

U drugom poluvremenu apsolutna dominacija gostiju. Napoli se povukao, a Juventus krenuo u silovite nalete, međutim, bez adekvatne realizacije. Prvo je odlično pripretio Morata, potom je tri odlične šanse propustio Ronaldo, a onda je Meret odbranio pokušaj Kjeze. Mreža domaćina se zatresla u 62. minutu, ali je taj pogodak Morate poništen zbog ofsajda.

Tu nije bio kraj Juventusovim naletima. Aleks Sandro je pripretio u 68. minutu, a šest minuta kasnije Meret je zaustavio pokušaj Ronalda posle odličnog soloprodora. Pirlo je u drugom poluvremenu na teren poslao Aleksa Sandra, Mekenija i Kuluševskog, a naleti su u samoj završnici postali još žešći. Kijeza je imao dobru priliku u 85. minutu, a već u narednom Meret je zaustavio udarac Morate. Konačno, u 90. minutu razbranjeni golman domaćih je sjajno reagovao kod još jednog pokušaja Kristijana Ronalda.

Jedan od najboljih u domaćoj odbrani bio je Nikola Maksimović, koji je u par navrata direktno sprečavao odlične situacije pred svojim golom, a poslednji put je zablistao i u petom minutu nadoknade, kada je odlično "očistio" situaciju pred svojim golom, pa je slavlje domaćih igrača moglo da počne.

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Bolonja - Benvento 1:1 (1:0)

/Sansone 1 - Viola 60/

Subota

Torino - Đenova 0:0

Napoli - Juventus 1:0 (1:0)

/Insinje 31pen/

20.45: (5,70) Specija (4,00) Milan (1,60)

Nedelja

12.30: (1,80) Roma (3,60) Udineze (4,60)

15.00: (6,75) Kaljari (4,40) Atalanta (1,47)

15.00: (2,70) Sampdorija (3,25) Fjorentina (2,65)

18.00: (3,90) Krotone (3,50) Sasuolo (1,97)

20.45: (1,88) Inter (3,50) Lacio (4,20)

Ponedeljak

20.45: (2,10) Verona (3,20) Parma (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Lorenco InsinjeKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara