Iznenadna ponuda uzburkala svlačionicu Makabija: Aktivirana izlazna klauzula za Planića, ponuđena plata 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 13:09

Izraelski mediji kažu da bi igračeva konačna odluka mogla da zavisi upravo od večerašnjeg rezultata u Beogradu. Ukoliko Makabi uđe u Ligu šampiona, velike su šanse da će srpski štoper ostati u Haifi, u suprotnom bi mogao da se odluči za unosnu ponudu kluba iz UAE

Jedan od važnijih zadataka Uprave Makabija iz Haife ovog leta, a to je produžetak saradnje sa ključnim igračem odbrane Bogdanom Planićem, koji je ušao u poslednju godinu ugovora. Informacija koja stiže iz Izreaela kaže da je Al Aih iz Ujedinjen Arapskih Emirata aktivirao izlaznu klauzulu za srpskog defanzivca (1.800.000 evra), kao i da je Planiću ponuđeno čak tri puta više novca od onoga što mu nudi Makabi u ovom trentku, a to je plata od čak 1.500.000 evra po sezoni.

Planić je pravi miljenik Makabijeve publike, tamo je dve sezone i zabeležio je 89 nastupa, uz četiri postignuta gola. Što je najvažnije, odlično se uklopio i u filozofiju igre Baraka Bahara, koji u ovom trenutku ne može da zamisli poslednju liniju tima bez njega.

Izabrane vesti

Izraelski mediji već su počeli da pišu i o Planićevim potencijalnim naslednicima, a to su Hatem Abd Elhamed iz Hapoel Ber Ševe i nekadašnja nada Crvene zvezde, Nenad Cvetković, koji već dve sezone odlično igra za Ašdod.

Sa druge strane, Al Ain i njegov trener Sergej Rebrov žele pred sam početak sezone, koja kreće za sedam dana, da kompletiraju redove, a očigledno je pozicija štopera proglašena deficitarnom u ovom trenutku, pa se stoga i ne štedi u pokušaju da se dovede Planić.

Izraelski mediji kažu da bi konačna odluka igrača mogla da zavisi upravo od večerašnjeg rezultata u Beogradu. Ukoliko Makabi uđe u Ligu šampiona velike su šanse da će srpski štoper ostati u Haifi, u suprotnom bi mogao da se odluči za unosnu ponudu kluba iz UAE.


tagovi

Bogdan Planić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara