Radost Rijeke (©Reuters)
Radost Rijeke (©Reuters)

Jadranski derbi u finalu kupa: Rujevica eruptirala, Rijeka golom Rusa u 118. minutu izbacila Osijek

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 20:52

Hajduk dobio rivala, Merkulov ugasio san Slavonaca o finalu - 3:2

Kompletna sezona u Hrvatskoj može stati u jednu reč – spektakl. Takav je svaki derbi, bilo da se igra u šampionatu gde se tercet Osijek – Rijeka – Hajduk želi da svrgne Dinamo s trona, ili u Kupu Hrvatske. Rujevica je eksplodirala! Rijeka je golom ruskog defanzivca Mihaila Merkulova eliminisala Osijek i ušla u finale – 3:2 (2:2, 1:1).

Hajduk je ove večeri saznao protivnika u finalu i sasvim sigurno je zadovoljan, jer je žedan osvete. U finalu kupa igraće se jadranski derbi. Rijeka je pre dve nedelje utišala Poljud, i odaljila je Hajduk od toliko čekanog i željenog naslova šampiona. Dobiće Valdas Dambrauskas i njegovi momci priliku da se iskupe navijačima i posle dužeg vremena na poljudsku školjku unesu trofej.

Izabrane vesti

Atipičan meč odigrao je Osijek na Rujevici, koja je godinama unazad dom fudbalera Rijeke umesto legendarne Kantride. Poznat je Nenad Bjelica po tome što zaključa protivnike, zaigra na nulu i jednim golom reši derbi. Na Kvarneru to nije bio slučaj, priredili su Rijeka i Osijek goleadu, a domaćin je u finale prošao pogotkom Mihaila Merkulova. Katapultirao je ruski defanzivac Riječane u bitku za trofej.

A, bio je Antonio Mance nadomak još jednog herojskog zvanja. Osijek je u Puli, golom u dubokoj nadoknadi, poveo do vredna tri boda. Zatim je u Gradskom vrtu srušio zagrebački Dinamo, a tim trijumfom je Bjeličin sastav privremeno obišao Modre, da bi na Rujevici u 91. minutu izborio produžetak za Slavonce. Ipak, Osijek nije uspeo i treći put da se vrati – posle gola Merkulova – i uvede meč u penal-seriju.

Goran Tomić je ovoga puta nadmudrio Nenada Bjelicu. Na prethodna četiri meča Rijeka nije postigla ni gol protiv Osijeka, a poslednji put trijumfovala je upravo u Kupu Hrvatske. Izbacila je Osijek u četvrtfinalu minule sezone. Isto je učinila i godinu dana ranije. U ligi ne zna kako da izađe na kraj sa Slavoncima, ali je kup carstvo Tomićeve čete. Makar kada joj na megdan izađe Osijek.

Ponovo je Josip Drmić pogodio – večeras za vođstvo od 2:1 – i nastavio je golgetersku seriju. I na trećem uzastopnom meču je zatresao mrežu. Vratio se u prepoznatljivu formu na Poljudu, za Hajduk će se oštriti i u finalu kupa.

KUP HRVATSKE - POLUFINALE

Sreda

Rijeka - Osijek 3:2 (2:2, 1:1)

/Krešić 20, Drmić 76, Merkulov 118 - Caktaš 42, Mance 90+1/


tagovi

RijekaOsijekHrvatska 1EX-YU ligeex-Yu fudbalMijo CaktašNenad BjelicaGoran Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara