©AFP
©AFP

Jang Bojs zelen za nokaut fazu LE, Sporting rešio posao u Bernu! Ikardi zapalio Istanbul u 91. minutu

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.24. | 20:53

Sastav Rubena Amorima slavio sa 3:1, Galata slomila Spartu (3:2), bez pobednika u okršajima Fajenorda i Rome (1:1), odnosno Šahtjora i Marselja (2:2)

Jang Bojs se izborio za treće mesto u grupi G Lige šampiona, ispred Crvene zvezde, ali je na samo startu nokaut faze Lige Evrope postalo jasno da ekipa Rafaela Vikija tu nema šta da traži. Sporting je čitav posao u 1/16 finala drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu razrešio već u Bernu, gde je slavio sa 3:1, pa će revanš u Lisabonu biti stvar rutine za odlični sastav Rubena Morima.

Lavovi su odlično otvorili meč i autogolm Amende i pogotkom Viktora Đokereša vodili sa ogromnih 2:0, ali je Filip Ugrinić u svom stilu, snažnim udarcem levom nogom u 42. minutu vratio nadu domaćinu da može da se vrati u borbu za osminu finala. Međutim, od toga nije bilo ništa, pošto je svaku dilemu u trećem minutu drugog poluvremena razrešio Gonsalo Inasio.

Izabrane vesti

Jang Bojs je u prvom poluvremenu mogao do povoljnijeg ishoda, pošto je imao nekoliko propuštenih šansi i na 0:0, i na 0:1, a potom i pri rezultatu 1:2. Ipak, Amenda je propustio odličnu priliku u 17. minutu, sudija Benoa Bastijen nije dosudio jedanaesterac kada se na travi u gostujućem šesnaestercu našao David von Balmos, dok je u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena zbog ofsajda poništen pogodak Sedrika Itena.

Ipak, ekipa Rafaela Vikija nije imala snage za novi povratak u život posle pogotka Inasija, koji je razrešio dilemu po pitanju pobednika ove utakmice, a verivatno i kompletnog dvomeča.

Fantastična utakmica viđena je u Istanbulu, gde je Galata morala tri puta da dolazi u vođstvo da bi savladala Spartu iz Praga (3:2). Heroj preko 50.000 domaćih fanatika bio je Mauro Ikardi, koji se sjajno snašao i pogodio metu sa preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora u prvom minutu nadoknade meča.

Galta je do vođstva došla još u 19. minutu, preko Kerema Demirbaja, nakon dodavanja upravo heroja Maura Ikardija. Domaći nakon prvog poluvremena očigledno pomisli da će lako do pobede, ali su se borbeni gosti vratili u život golom Presijada u 47. minutu. Sastav Okana Buruka je ponovo vodio od 61. minuta kada je Mertens odradio najveći deo posla, a Ladislav Krejči pogodio sopstvenu mrežu, ali je samo minut kasnije Viktor Nelson crvenik kartonom potpuno zakomplikovao situaciju domaćem timu.

Jan Kuhta je izjednačio rezultat u 65. minutu utakmice na dodavanje Presijada, posle čega je delovalo da će Češki tim uspeti da izbegne poraz u Istanbulu. Ipak, Matej Rines je u 80. minutu zaradio drugu javnu opomenu i izjednačio odnos snaga na terenu, što je omogućilo Galati da ponovo krene u nalet. Ikardi je postavio konačan rezultat u prvom minutu nadoknade.

Pobednika nije bilo u okršajima između Fajenorda i Rome (1:1), odnosno Šahtjora i Marselja (2:2), pa nema sumnje da će revanši biti spektakularni.

Vučica je bila bolji rival nakon prvih 45 minuta utakmice, što je mogla da kruniše u 41. minutu, kada je topovski udarac Leandra Paredesa uzdrmao prečku domaćeg gola. Doduše, veliki posao za domaće je tada uradio Velenrojter koji je odličnom intervencijom prebacio loptu na prečku.

Kazna za Rimljane stigla je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je Igor Paišao iskoristio užasno postavljanje gostujuće odbrane i iz neposredne blizine matirao Mileta Svilara. Ipak, pravda je zadovoljena u 67. minutu utakmice. Spinacola je odlično centrirao s levog boka, a Romelu Lukaku bio na pravom mestu da loptu glavom prosledi u domaću mrežu.

Posle pogodaka Pjer Emerika Obamejana i Mikole Matvijenka sredinom drugog poluvremena delovalo je sasvim realno da okršaj između Šahtjora i Marselja u Hamburgu bude završen nerešenim rezultatom, ali niko nije mogao ni da zamisli da će rezultat biti 2:2 i da će dva pogotka pasti u samoj završnici utakmice.

Gosti su ponovo poveli u 90. minutu pogotkom Ilmana Endijaja, posle soloakcije Obamejana, ali to nije bilo sve. Zubkov je odlično centrirao sa desnog boka, a Egvinaldo preciznim udarcem glavom savladao Pau Lopeza.

LIGA EVROPE - ŠESNAESTINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

FAJENORD - ROMA 1:1

/Paišao 45+1 - Lukaku 67/

GALATASARAJ - SPARTA PRAG 3:2

/Demirbaj 19, Mertens 61, Ikardi 90+1 - Presijado 47, Kuhta 65/

ŠAHTJOR - MARSEJ 2:2

/Matvijenko 64, Eginaldo 90+3 - Obamejang 64, Endijaje 90+1/

JANG BOJS - SPORTING 1:3

/Ugrinić 43 - Amenda ag 32, Đokereš 41, Inasio 48/

21.00 BENFIKA - TULUZ

21.00 BRAGA - KARABAG

21.00 LANS- FRAJBURG

21.00 MILAN - REN


tagovi

Jang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara