Robert Levandovski još bez gola na Mundijalima (©Reuters)
Robert Levandovski još bez gola na Mundijalima (©Reuters)

Javnost u Poljskoj razočarana, traži se ofanziva, šansa za Milika

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.11.22. | 09:51

Svetsko prvenstvo, Grupa C: Biti ili ne biti za Roberta Levandovskog i drugove danas (14.00) u Al Rajanu protiv Saudijske Arabije

Pre početka Mundijala u Kataru, Argentina je bila viđena kao lider Grupe C, dok su Meksiko i Poljska imali podjednake šanse za drugo mesto. Saudijska Arabija je bila prežaljena. Međutim, fraza da svi danas igraju fudbal, dobila je potvrdu u prvom kolu. Saudijci su šokirali Lionela Mesija i drugove, pa se s prve pozicije šepure pred nastavak takmičenja.

Poljaci su odigrali bez golova protiv Meksika, a tragičar je bio Robert Levandovski koji je promašio jedanasesterac, odnosno čuveni Giljermo Očoa mu je odbranio udarac s bele tačke. Jedan od najboljih napadača sveta u poslednjih 10 godina još čeka prvenac na Mundijalima. Ova dva tima igraće prvi meč drugog kola Grupe C danas (14.00) u Al Rajanu. Evropska selekcija je favortit, ali ko još može da otpiše Saudijce posle jedne od najveće senzacije u istoriji Svetskih prvenstava.

Izabrane vesti

Levandovski i drugovi imaju imperativ pobede jer u poslednjem kolu igraju s Gaučosima, a teško će Mesi i kompanija dvaput da pokleknu na Mundijalu. Kristijan Bjelik i Bartoš Berešinski su dobili udarce protiv Sombrerosa, ali se očekuje da budu od prvog minuta. Prethodnih dana je individualno radio na treninzima i Pjotr Zijelinski, ali bi i on mogao da krene od starta.

14.00: (1,92) Poljska (3,45) Saudijska Arabija (4,60)

Arkadijuš Milik je bio rezerva u prvom meču, ušao je tek u finišu, ali bi igrač Juventusa mogao da dobije šansu od početka. Poljacima igra samo pobeda, pa im treba ofanzivniji tim. Na klupu se seli Nikola Zalevski. Talentovani fudbaler Rome nije oduševio na premijeri u Kataru, izgoreo je na debiju na Mundijalima. Medije u Poljskoj je razočarao jer jedini nije hteo da daje izjave posle remija sa Meksikom pre četiri dana.

20.00: (1,55) Argentina (3,90) Meksiko (8,00)

Javnost u Poljskoj je nezadovoljna igrom reprezentacije, a kritika je uperena pre svega u selektora Česlava Mihnjeviča. Može li selekcija da nekada napadne rivala, pitanje je medija u ovoj državi? Selektor se branio da je protiv Meksika izveo najofanzivniji sastav koji je mogao, ali nula na kontu govori da škripi u napadu iako je tu Levandovski, jedan od najboljih napadača današnjice.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE POLJSKA DA PROĐE GRUPU JE 2,00.

Što se tiče Saudijaca, ne bi trebalo da bude promena u timu. Al Davsari, strelac pobedonosnog gola protiv Argentine, najveći je adut tima Ervea Renara.

Poljska i Saudijska Arabija su odigrali prijateljski meč pre 16 godina, a evropska selekcija je dobila sa 2:1.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

POLJSKA - SAUDIJSKA ARABIJA, 14.00

AL RAJAN

Stadion: Education City 

Sudija: Vilton Sampajo (Brazil)

POLJSKA (3-4-2-1): Ščensni - Berešinski, Glik, Kivior - Keš, Bjelik, Krihovjak, Šimanski - Zijelinski, Milik – Levandovski

SAUDIJSKA ARABIJA (4-2-3-1): Al Ovais - Abdulhamid, Tambakti, Al Bulaihi, Al Šaharani - Al Malki, Kano - Al Šehri, Al Faraž, Al Davsari - Al Burajkan

SVETSKO PRVENSTVO U KATARU - 2. KOLO

Subota

GRUPA C

14.00: (1,92) Poljska (3,45) Saudijska Arabija (4,60)

20.00: (1,55) Argentina (3,90) Meksiko (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija PoljskeReprezentacija PoljskeRobert LevandovskiArkadijuš Milikreprezentacija Saudijske ArabijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara