Havi Gera (©AFP)
Havi Gera (©AFP)

Jedan Gera prašio na Ostrvu, drugi će u Španiji! Valensijin početak iz snova, zlatna Barahina rezerva dotukla Sevilju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 00:17

Mamardašvili vadio kestenje iz vatre u nadonadi, na Ramon Sančes Pishuanu se igralo preko 100 minuta...

Na Mestalji su se kleli u Rubena Barahu dok je bio igrač, obožavaće ga i kao trenera. Uspeo je da sačuva Valensiju u Primeri, spasao ju je od ispadanja i tokom leta je skroman sastav postao još skromniji. Dovoljno da priče o tavorenju postanu sve glasnije i jedan od najuspešnijih španskih klubova bude svrstan u red timova koji će se grčevito boriti za opstanak. Prognoze nisu (bile) obećavajuće, ali je početak iz snova.

Jedan Gera je prašio na Ostrvu, pa drugi će u Španiji! Punu deceniju Zoltan je imao bitnu ulogu u engleskim klubovima, a mladi španski vezista Havi Gera postao je zlatna rezerva Rubena Barahe. Zahvaljući njemu Slepi miševi su protekle sezone ostvarili neverovatno važnu pobedu nad Valjadolidom, dobio je dva minuta i rešio meč, a na startu nove sezone je dotukao Sevilju – 2:1 (0:0).

Izabrane vesti

Neće problemi Valensije nestati preko noći, nagomilali su se i usko su povezani sa vlasničkom strukturom. A, sežu i iz prošlosti, još od finansijske krize iz sredine prve decenije ovog veka, kada je klub ušao u projekat izgradnje stadiona, koji do dan-danas nije završen. Ruben Baraha je tu da popravi šta se da popraviti, da od ekipe tanke kao flis papir izvuče najviše moguće i pokuša da joj sačuva status u eliti. Prvi signali su pozitivni, bili bi i bez gola Havija Gere u finišu meča.

Valensija je kupila bar malo mira, Sevilji se košmaran ulazak u sezonu ponavlja. Neodoljivo je ova avgustovska noć u Andaluziji zaličila na prošlosezonsku, ostaje da se vidi koliko će Hoseu Luisu Mendilibaru biti potrebno nedelja da pokrene ekipu. Prethodnicima poprilično, na Ramon Sančes Pishuanu se dobar fudbal obično gleda tek posle zime. Otežavajuća okolnost po Sevilju mogla bi da bude ako do kraja leta ostane bez Jusefa En Nesirija, kao i Jasina Bonoa, mada, marokanski golman se nije proslavio kod udarca Muktara Dijakabija.

Jeste defanzivac iz Gvineje poslao „žabicu“, odskočila je lopta ispred Jasina Bonoa, ali u još nekoliko situacija bio je nesiguran. Prvi gol Valensije pogledajte OVDE. Teško će biti najboljim igračima Sevilje da se fokusiraju na teren do kraja leta, jer viđeni su za izlazne transfere, kako bi klub lakše mogao da funkcioniše. Odu li, tek tada će nastupiti problemi, jer upravo je Jusef En Nesiri bio jedna od retkih svetlih tačaka. Iskoristio je centaršut Susa, vinuo se u vazduh i zakucao loptu u mrežu. Gol pogledajte OVDE.

Činilo se tada da će se Slepi miševi opet iz Andaluzije vratiti bez pobede, međutim, prvo je Loik Bade zaradio crveni karton, da bi potom Federiko Gatoni zamenio Jusefa En Nesirija i taj potez se Hoseu Luisu Mendilibaru obio o glavu. Neodučan je bio Argentinac, nije očistio, izgubio je loptu, a Havi Gera nije propustio priliku koja mu se ukazala. Gol pogledajte OVDE. Sudija nije video ništa sporno nakon što je pogledao snimak, a u nadoknadi je Giorgi Mamardašvili vadio kestenje iz vatre.

Gruzin je imao dve dobre intervencije u meču od preko 100 minuta, sprečio je Susa da zatrese mrežu u dubokoj nadoknadi i uz Havija Geru najzaslužniji je za trijumf. Minule sezone Valensija je imala svega tri pobede na strani, napredak je lako uočljiv.

PRIMERA – 1. KOLO

Petak

Almerija - Rajo Valjekano 0:2 (0:2)

/Palason 20pen, Enteka 28pen/

Sevilja - Valensija 1:2 (0:0)

/En Nesiri 70 - Dijakabi 60, Gera 88/

Subota

17.00: (1,65) Sosijedad (4,00) Đirona (6,00)

19.30: (2,60) Las Palmas (4,00) Majorka (3,15)

21.30: (3,45) Atletik Bilbao (3,50) Real Madrid (2,20)

Nedelja

17.00: (2,15) Selta (3,30) Osasuna (3,90)

19.30: (1,85) Viljareal (3,70) Betis (4,70)

21.30: (7,00) Hetafe (3,90) Barselona (1,60)

Ponedeljak

19.30: (2,20) Kadis (3,20) Alaves (3,80)

21.30: (1,35) Atletiko Madrid (5,30) Granada (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hesus NavasMarko DmitrovićJusef En-NesiriNemanja GudeljHose Luis MendilibarRuben BarahaPrimeraValensijaSeviljaGiorgi Mamardašvili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara